– Alle må begynne å bidra med mål, og det må skje fort

Jordan Henderson legger ikke ansvaret bare på de tre lengst fremme.

18. jan 2021 kl 13.14Arild Skjæveland

For første gang siden februar og mars 2005 (!) har Liverpool gått tre ligakamper på rad uten å score mål. Heller ikke mot Manchester United i søndagens storkamp klarte de røde å finne veien til nettmaskene.

Jordan Henderson mener at alle spillerne nå må begynne å bidra. Til nå er det 14 spillere som har scoret mål for Liverpool denne sesongen – men kun fire spillere har scoret fem eller flere.

– Vi må begynne å score mål for å vinne kamper. Og jeg snakker ikke bare om de tre på topp forresten. Jeg snakker om alle. Midtbanespillerne, backene som kommer inn i boksen, dødballer. Alle kan bidra, og vi må begynne med det fort, sier kapteinen til Liverpoolfc.com

Spiller

PL

CL

FA

EFL

CSH

Totalt

Mohamed Salah

13

3

1

17

Diogo Jota

5

4

9

Sadio Mané

6

1

2

9

Roberto Firmino

5

5

Takumi Minamino

1

2

1

4

Curtis Jones

1

2

3

Georginio Wijnaldum

1

1

2

Joël Matip

1

1

Divock Origi

1

1

Andy Robertson

1

1

Xherdan Shaqiri

1

1

Marko Grujic

1

1

Jordan Henderson

1

1

Virgil van Dijk

1

1

Fornøyd med prestasjonen

Henderson synes selve spillet mot Manchester United var bra – men laget sliter med å score.

– Bare det at noen kan ha litt flaks, at ballen kan endre retning i noen og gå inn... For vi har hatt nok sjanser til å vinne kampen. Prestasjonsmessig tror jeg vi kan være fornøyd, sier han.

– Vi ga alt det vi kunne for å vinne kampen, men dessverre klarte vi ikke å få den scoringen. Som vi har sagt de siste ukene, det er noe som vi må få orden på raskt.

– Prestasjonen igjen var veldig god. Vi jobbet hardt og holdt det gående til slutten, og forsøkte. Noen ganger kan det skje i fotball, at du ikke klarer å finne veien til mål eller den avgjørende pasningen på siste tredjedel. Vi er alle mennesker, og du kan se at vi misbruker sjanser. Vi har kanskje litt lav selvtillit, men da må vi bare fortsette og prøve å få den scoringen.

– Vi må bare fortsette å jobbe hardt, og ikke tenke for mye på det. Kvaliteten vi har på spillerne fremover i banen er skremmende, så det er ikke kvaliteten det står på. Vi må bare endre innstillingen vår litt, og sørge for at vi er nådeløse når vi kommer foran mål.

Liverpools neste kamp er mot Burnley. Den spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]