– Det var ikke slik at jeg slang beina på bordet med en sigar da vi vant ligaen, og tenkte at min jobb var gjort

Jürgen Klopp har blitt spurt om hvordan det er å forsvare tittelen, heller enn å være utfordrer.

23. jan 2021 kl 10.05Arild Skjæveland

Liverpool har hatt en vanskelig måned, og er for tiden inne i en blindgate. Det har gjort at Jürgen Klopp må svare på mer kritiske spørsmål som han ikke har fått så mange av de siste tre årene.

Han har blitt spurt om det var mer krevende å forsvare Premier League-tittelen enn å være utfordrere og gå for det.

– Det er en annerledes utfordring. Om den er større eller ikke vet jeg ikke. Det er ikke slik at jeg det øyeblikket vi vant ligaen slang beina på bordet, tenkte «det var det», røykte en sigar, og tenkte «bra gjort, fra nå av vil alt ordne seg uten at jeg må gjøre noe mer», sier Klopp til The Telegraph

Vil ikke bruke unnskyldninger

Liverpool har slitt i flere kamper på rad nå, og har ikke scoret i de fire siste. Det har vært spillermøter for å få løst problemene, og Klopp sine beskjeder fra sidelinjen har så langt ikke fått trenden til å snu. Manageren er klar på at han ikke ønsker å bruke unnskyldninger for at ting er som de er akkurat nå.

– Det siste vi ser etter er unnskyldninger. På torsdag hadde vi 28 skudd og seks på mål. Jeg har hørt at vi har hatt 90 avslutninger på de siste fire kampene for å score mål. Det er åpenbart tall vi ikke ønsker, sier han.

– Vi vil snakke gjennom ting, og prøve igjen. Om det kan ordnes umiddelbart på søndag vet jeg ikke, men vi skal ikke slutte å prøve. Det kan jeg love.

Situasjonen gjør at en kan forvente at Jürgen velger et veldig sterkt mannskap til søndagens FA-cupkamp mot Manchester United. De neste kampene etter cupkampen er mot Tottenham, West Ham, Leicester, Manchester City, RB Leipzig og Everton, så de helrøde må finne form og selvtillit så fort som mulig.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 18.00, og sendes på V Sport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]