– Dette bør være katalysatoren for en sterk avslutning på sesongen

Andy Robertson krysser fingrene for at seieren over Tottenham skal bli vendepunktet i Liverpools sesong.

29. jan 2021 kl 11.26Einar Kvande

Etter fem kamper uten seier i Premier League, kom Liverpool endelig tilbake på vinnersporet da Tottenham ble slått torsdag kveld. Nå venter en ny tur til London på søndag, hvor formsterke West Ham vil stå på motsatt banehalvdel.

– Du vil selvsagt få kamper der ting ikke fungerer. Kanskje har du 4-5 slike kamper i løpet av en sesong, men vanligvis spres de litt utover sesongen. Vi har dessverre hatt 4-5 slike kamper på rad, og derfor er det blitt sagt og skrevet mye om oss. Det er greit. Vi er fotballspillere, og vi kjenner bransjen, sier Andy Robertson til Liverpoolfc.com.

– Vi har holdt sammen på treningsfeltet, og alle er sammen om dette. Fansen kan selvsagt ikke være sammen med oss, men det er likevel viktig at de støtter oss.

– Dette er en unik sesong, hvor det er veldig jevnt. Vi har sett andre lag få til gode resultatrekker, og nå er det opp til oss å få til en slik rekke med kamper, og så får vi se hvor det tar oss.

– Vi kan ikke la denne seieren bli et engangstilfelle. Dette bør være katalysatoren for en sterk avslutning på sesongen. Det er opp til spillerne å sørge for det, og det blir ikke mye tøffere enn på søndag.

– West Ham er i veldig god form. Jeg tror de har spilt seks kamper uten å tape, og de har vunnet de fire siste. Utrolig. David Moyes har gjort en fantastisk jobb, og vi vet hvilken type kamp som venter oss. Vi har allerede nå fokus på kampen mot dem, og vil være klare på søndag.

Trekker frem kapteinen

Robertson synes at 3-1 over Tottenham var en svært fortjent seier. 

– Vi lignet mer på oss selv. Mye har vært sagt og skrevet om oss de siste par ukene. Noe av kritikken har vært fortjent, mens andre ting kanskje ikke har vært det. Men vi vet hvilken bransje vi er i, og at det er dette som skjer. I denne kampen fungerte alt. Jeg synes vi spilte strålende over hele banen.

– Midtbanen var utmerket. Du så innsatsen til Gini i siste spilleminutt. Utrolig. Hendo steppet inn i forsvarsrekka. Det er hva en kaptein gjør, hever sitt spill i vanskelige tider. Joël måtte ut med skade, og etter det ledet han hele laget. Nat kom inn og hjalp ham.

– Det var en stor prestasjon av oss. Heldigivs fungerte alt, og vi var kliniske foran mål og fikk et veldig godt resultat mot et godt lag.

West Ham - Liverpool spilles på London Stadium søndag klokken 17.30 og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]