– Disse kampene vinnes i nuet

Jürgen Klopp ber spillerne blokkere støy utenfra, tabellsituasjonen og historien til de to klubbene.

17. jan 2021 kl 15.10Einar Kvande

Alt som betyr noe for Jürgen Klopp i ettermiddag er å ta tre poeng fra Manchester United, og derfor ber han sine spillere fokusere på sine arbeidsoppgaver når ligalederen ankommer Anfield, og legge alt annet tilside.

– Store kamper som dette vinnes i nuet, skriver Klopp i kamp-programmet.

– Det er viktig at vi som lag og klubb bare tar med oss den verdifulle lærdommen fra tidligere oppgjør, og bruker det som motivasjon for å prestere bedre i kampen som ligger foran oss.

– For oss handler det om å leve her og nå. Alt som betyr noe er utfordringen som ligger rett foran oss, og at vi gir alt i dette øyeblikket for å yte vårt beste. Det gjelder både i trening og kamper.

– Jeg elsker kamper som skaper så stor interesse og debatt som disse kampene. Disse kampene er grunnen til at vi driver med det vi driver med. Liverpool mot Manchester United er et oppgjør som skaper spenning og positive forventninger.

En kamp for supportere og fotballelskere over hele verden

– Dette er en kamp for supportere og fotballelskere over hele verden. Alle kan nyte å gjøre sammenligninger, diskutere og lufte patriotiske meninger, som utvilsomt har skapt store forventninger frem til avspark.

– Selv må vi fokusere på vårt arbeid, våre forberedelser, og til slutt levere varene. Vi må ha tunnellsyn, og kun fokusere på å vinne de individuelle og kollektive slagene i kampen.

– Selv mener jeg at det er feil å gjøre prestasjonene til en annen klubb, uansett hvor sterk rivaliseringen er, til målet for dine egne prestasjoner. I en klubb som Liverpool må vi selv legge lista. Det har vi gjort de siste sesongene. Vi er våre egne største kritikere, og skaper våre egne forventninger.

– I dag vil det beste laget gjennom 90 minutter vinne. Hvem kommer til å være best i dag? Det er nok motivasjon for meg og mine spillere. Denne kampen er det eneste vi kan vinne i dag, så vi skal gi alt for å klare det.

– Vi respekterer at vi møter en sterk motstander, men vi fokuserer på våre egne styrker og skal leve i nuet. Vi er glade for at vi har denne muligheten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]