– I mine fem år og to måneder i England har United aldri vært noen underdog

Jürgen Klopp synes det alltid har vært noe spesielt med kampene mot Manchester United.

16. jan 2021 kl 09.51Einar Kvande

Jürgen Klopp forbereder seg til sin tolvte kamp mot Manchester United som Liverpool-manager. Det har blitt to tap på de første elleve kampene. 

Foran søndagens kamp leder United ligaen tre poeng foran Liverpool. Likevel er det mange som mener at United har vært underdogs denne sesongen.

– I mine fem år og to måneder i England har United aldri vært noen underdog. Det kan de ikke være. Det er bare slik det er, sa Klopp i et møte med pressen fredag.

– De har alltid gode lag. De har alltid gode spillere, og veldig gode trenere og managere. Alt dette har alltid vært på plass, og nå topper de tabellen. Slik er det. De kan ikke være underdogs.

– Vanligvis endrer de system mot oss

–Men vi spiller på hjemmebane, og ser ikke oss selv som noen outsider eller hva dere måtte kalle det, selv om de er foran oss på tabellen. Dette er en åpen kamp. Det har alltid vært en åpen kamp. Vi har møtt United-lag ledet av ulike managere, og vi måtte dominere kampene. Spesielt når Jose var der. Nå er det Ole, og vi får se hvordan det går.

– Vanligvis endrer de system mot oss. Nå tror jeg de har spilt 10 kamper eller noe slikt med fire i forsvarsrekka. Men når de møter oss, PSG og Leipzig stiller de med fem i forsvarsrekka. Kanskje kommer de til å gjøre denne forandringen nå også.

– Alt dette må vi ta i betraktning, men vi kan ikke fokusere på hvem som er favoritt eller hvem som er outsider, hvem som er utfordrer og hvem som topper tabellen. Det er rett og slett ikke viktig med tanke på kampen.

– Det er Liverpool mot United, og det er i seg selv en enorm kamp. Uansett hvor i verden jeg hadde vært, og det hadde vært en TV tilgjengelig, ville jeg ha sett denne kampen. Definitivt. Det er kampen med stor K.

Liverpool har spilt tre kamper på rad uten seier, og håper dermed å snu en negativ trend mot erkerivalen.

– Vi tapte mot Southampton i forrige kamp, noe som absolutt ikke var det vi ønsket oss. Men vi hadde et møte med spillerne dagen etter, hvor vi fikk snakket ut om det som skjedde. Spillerne fikk også si det de hadde på hjertet. 

– Vi er i en posisjon vi ønsker å være i. Vi vet hva vi må gjøre. Vi vet hva som gikk galt i Southampton. Vi vet hva vi ønsker å gjøre annerledes. Nå må vi gjøre det ute på banen. Det er situasjonen.

– Jeg ser virkelig frem til denne kampen. Jeg er klar over at Ole sa at dette er det beste øyeblikket å møte Liverpool på. Vi får se.

Liverpool - Manchester United spilles søndag klokken 17.30, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Mysteriet Adrian

Har du innspill til journalisten?
[email protected]