Nathaniel Phillips om Premier League-tilværelsen:– Jeg føler ikke jeg er ute av komfortsonen

Den urutinerte midtstopperen lærer for hver kamp han får, men sier det ikke føles uoverkommelig.

1. jan 2021 kl 18.15Jens Hapnes Rege

Nathaniel Phillips fikk sin tredje kamp fra start mot Newcastle United, og endte kampen med sitt første rene bur i Premier League. 

23-åringen fikk vanskelige arbeidsforhold mot aktive Callum Wilson. Det var noen skumle øyeblikk, men alt i alt klare Phillips seg bra mot laget fra Tyneside. 

Frustrerende

– Det var veldig frustrerende. Vi følte vi skapte nok sjanser i kampen for å få med oss tre poeng, sa han til Liverpools hjemmeside etter kampen.

– Uheldigvis klarte vi ikke å omsette sjansene. Sånn kan det være noen ganger i fotballen, og vi må bare gå videre til neste kamp. Vi skapte flere sjanser, men vi må avslutte bedre. 

VANSKELIG MOTSTANDER: Phillips fikk bryne seg på Wilson.

VANSKELIG MOTSTANDER: Phillips fikk bryne seg på Wilson.

Midtstopperen sier laget er vant med å spille mot lag som ligger dypt, og at det kan fungere mot motstanderne. 

– Det er ikke ideelt å møte lag som ligger dypt, men vi har kvaliteten til å klare det og har vist det tidligere. 

– Det kan gå begge veier. Når lag ligger dypt kan vi dominere kamper og få momentum. Noen ganger kan det fungere mot lagene vi møter, men vi må sørge for å finne en måte å vinne kampen, forklarer 23-åringen.

Etter tre kamper på det øverste nivået føler han ikke han er på dypt vann. 

– Det var en tøff kamp, veldig fysisk, og de gjorde det ikke enkelt for meg. Det er mye å arbeide med og jeg skal analysere kampen og se hva jeg må forbedre. Men et rent bur er aldri dårlig. 

– Dette nivået har utfordret meg, men jeg føler ikke jeg er ute av komfortsonen. Jo flere kamper jeg spiller, jo mer blir jeg vant til det. Hver kamp er en ny utfordring, sa Phillips avslutningsvis. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]