Vi fulgte pressekonferansen– Matip er i full trening, og vi tar en avgjørelse i morgen. Jota er et par uker unna

Jürgen Klopp møtte pressen.

20. jan 2021 kl 13.45Arild Skjæveland

Liverpool er inne i sin svakeste ligaform på noen år, samtidig som de nærmeste konkurrentene på tabellen vinner sine kamper. Det er press på de helrøde før torsdagens møte med Sean Dyche sitt fysisk sterke mannskap.

Vi fulgte alt Klopp sa, les det under.

Pressekonferansen kan du også se direkte på YouTube.

Liverpool - Burnley spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Pressekonferansen er i gang

Oppdater denne siden fra kl. 14.00 for siste nytt

Jürgen er på plass for sin pressekonferanse. Oppdateringer følger.

Om Leicester, United og toppen av tabellen

– Det endrer seg hele tiden, fordi det er så tett. Det gjør at tittelracet er litt annerledes i år. Vi må være klare, 100 prosent, og det er det vi hele tiden prøver på.

– Jeg vet at kun resultater betyr noe, men før du får resultater må du prestere. Vår forrige prestasjon var veldig bra, men vi vant ikke. Nå har vi en ny sjansen til å endre det.

Firminos form

– Vi har ikke scoret så mange mål i de siste kampene, men det betyr ikke at det er Firmino som har en formdupp. Om statistikken sier det, så var det ikke fordi vi ikke gjorde det bra nok i denne kampen. I andre kamper har vi møtt lag som spiller ballen langt når vi presser, så det handler ikke bare om oss, men også om motstanderen.

– Vi må kjempe, og det er det vi skal gjøre.

– Vi vet at vi ikke er der vi ønsker å være. Det er noen grunner til det, men det er ikke så viktig. Folk blir misfornøyd med prestasjonene våre når vi ikke får resultater. Du kan vinne kampen med et heldig mål. Nå må vi spille fotball på høyt nivå.

Matip er tilbake

– Joel er i full trening, så vi tar en avgjørelse i morgen. I går trente han helt som normalt.

Når Jota er tilbake

– Diogo er fortsatt noen uker unna. Skaden hans trenger tid. Vi vil alle være glade når han i løpet av nær fremtid er tilbake igjen.

Om å møte Burnley

– Når du ser på Burnleys målforskjell, så sier den oss at de ikke slipper inn så mye. Det er en skikkelig kamp mot Burnley, med å forsvare seg mot andreballer og intensiteten deres. Ben Mee er en veldig viktig spiller for dem.

– De har en satt lagoppstilling, med Tarkowski, Pope og Mee i hjertet av laget.

– Sean klarer alltid å skvise gode prestasjoner ut av en stall som ikke er dne største. De håndterer det veldig bra, og vi må være klare.

Liverpools form

– Dagen er 24 timer lang, og vi tenker på mye forskjellig. Det meste av det alle andre tenker også, men vi må beholde roen. Det er ingen katastrofe, ikke bare perfekt. Vi må være så gode som vi kan være.

– Vi må være nær perfekt. Det finnes ingen perfekt sesong, så det handler om å håndtere situasjonen og antall kamper. Alle lagene har hatt en formdupp her og der. Noen har løst det. Jeg skjønner behovet for å snakke om det, men vi kan ikke endre ting på et øyeblikk.

Søndagens kamp mot United

– Vi spilte med en nummer 6 og nummer 8 som midtstoppere. Hendo er boks-til-boks, og Fabinho er en defensiv midtbanespiller. Du kan få en positiv lagoppstilling med disse lagene. Vi gjorde det bra, og det var tankeprosessen bak å bruke dem i midtforsvaret. Måten Burnley kontrer på er annerledes enn United.

– Jeg så mye bra mot Manchester United, men fordi vi ikke vant, så er det ingen andre som ser det. Jeg kan ikke være slik.

Shaqiri, Thiago og de tre på topp

– Shaqiris store styrke er pasningsspill, kreativiteten og overblikket. Han har en veldig god siste pasning, og mye annet. Derfor var han på laget. Han var en av to spillere på banen som ikke har spilt så mye, sammen med Thiago. Begge gjorde det veldig bra, med mye mer i vente.

– Det handler om hele laget. Målene renner ikke inn, så vi må jobbe på det. Vi kommer til å score igjen. Stones hos City, scoret sitt første mål mot United for en uke siden, og så scorer han to mål til. Jeg kan ikke forklare det. Vi må holde oss rolige, være grådige, og ta gode avgjørelser, så vil situasjonen endre seg. Sånn er det.

– Ingen er trøtte og ingen er slitne, så det spiller ingen rolle. Vi er så friske som vi kan være.

– Ingen lag kan forsvare seg gjennom hele kampen. Andre lag vet hva vi gjør, og de visste det i fjor, men det var vanskelig å forsvare seg mot. Vi må avslutte bedre på sjansene. Lag forsvarer seg med alt det de har, og det vet vi.

At han må bygge et nytt lag

– Jeg synes jeg hørte et sted at jeg måtte bygge et nytt lag? Verden er et gal. Ingen har tid lenger.

Hva han vil si til spillerne

– Dere vil ikke vite hva jeg sier til spillerne, for det vil ikke sette dere (media) i et godt lys! Vi går for dette, og dersom dere ikke kan se det, så er det ikke noe jeg kan gjøre for å endre på det. Ikke her.

– Det eneste jeg kan gjøre er å jobbe med disse guttene med de riktige tingene, og se det i kampene vi spiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]