– Noen ganger må du nå bunnen for å få endret ting skikkelig. Det skal vi gå for nå

Jürgen Klopp snakker om formen før kveldens kamp mot Manchester United.

24. jan 2021 kl 14.02Arild Skjæveland

Liverpool reiser i kveld til Old Trafford for å møte Manchester United i cupen. Kampen kommer etter en rekke svake resultater i ligaen, der de helrøde er inne i sin dårligste periode på flere år under Jürgen Klopp.

Fabinho og co har ikke vunnet på fem ligakamper, og har ikke scoret på de fire siste. På torsdag røk også den fantastiske hjemmestatistikken, som stoppet på 68 kamper ubeseiret på Anfield. Borte mot erkerivalen må Liverpool slå tilbake.

– Vi tapte kampen mot Burnley, og det var et skikkelig bunnpunkt. Det var ikke slik at jeg tenkte «åh, hvem bryr seg?». Det er ikke på grunn av antall kamper ubeseiret på Anfield, som også var fint. Det var en kamp vi tapte, og når jeg tenker tilbake kan jeg ikke finne en grunn til at vi tapte den kampen. Men vi tapte den, med alt som skjedde med straffesparket, sjansen vi hadde og alle disse tingene, sier Jürgen til Liverpoolfc.com

– Det skjedde, og noen ganger trenger du et bunnpunkt for å få endret ting skikkelig. Det er det vi skal gå for, 100 prosent, sier han videre.

– Dersom vi hadde vunnet mot Burnley etter en dårlig kamp, for eksempel 1-0, ville verden ha sagt «ok, det var ikke fotballen de vanligvis spiller, men de får resultatene igjen». Men på lang sikt, ville de ikke ha hjulpet. Torsdag kan være til god hjelp dersom vi bruker det, sier han.

Kjenner ikke på presset

Det er mye støy rundt Liverpool nå, og avisene er fulle av kritiske artikler og kommentarer om hvorfor ting har gått galt. Klopp bruker lite tid på det som kommer fra utsiden.

– Nei, jeg kjenner ikke på presset fra utsiden. Jeg har håndtert presset jeg legger på meg selv i hele livet, så jeg er vant med det, og kjenner meg selv godt nok til å vite at det er vanskelig å gjøre meg skikkelig glad over lang tid for noe. På kort sikt er det ganske enkelt å glede meg, men langsiktig er det ikke så enkelt, sier han.

– Når du har den suksessen som vi har hatt, er det to retninger du kan ta. Den ene er at du fortsetter akkurat likt, på samme nivå, som er vanskelig med utfordrerne vi har rundt oss. Den andre, er at det blir litt dårligere. For øyeblikket føles det som det har blitt litt dårligere, og det er noe vi må endre på.

– Det er ikke slik at vi tenker at bare fordi vi skal prøve, så vil vi få alt. Vi er klare for kampen, og er klare for å kjempe, 100 prosent. Men for øyeblikket har vi ikke brukt riktig redskap, det er også sant, og noe vi må finne ut av og forbedre. Det er det vi gjør, sier han.

Manchester United - Liverpool spilles kl. 18.00, og sendes på V Sport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]