– Selv været er bedre i Liverpool

Jürgen Klopp kunne ikke tenkt seg managerjobben i Manchester United.

17. jan 2021 kl 11.47Einar Kvande

Jürgen Klopp har et godt forhold til tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson. Mens tyskeren fortsatt var manager i Bundesliga, spurte Ferguson ham om hans fremtidsplaner. Men Liverpool-manageren insisterer på at han aldri har tenkt på hva som hadde skjedd om han hadde blitt manager i Manchester United isteden for Liverpool.

– Jeg har aldri tenkt på hvordan det ville ha vært å ha ledet Manchester United. Ikke en eneste gang. Ikke et sekund, for jeg har det helt fint her. Jeg er på riktig plass, sa Jürgen Klopp under A Team Talk With Legends fredag kveld.

– Selv været er bedre i Liverpool enn i Manchester, og det sier litt, la han skrattende til.

Men Ferguson har han stadig kontakt med.

– Alex og jeg har en del kontakt. Han tekster meg. Han bytter telefonnummer ganske ofte, og han sender meg alltid sitt nye nummer, noe som er en stor ære, sa Klopp.

– Det får meg til å lure på om jeg selv burde ha byttet telefonnummer hyppigere, kom det lattermildt fra tyskeren.

– Jeg har et veldig godt fornold til Alex. Men han ønsker at Manchester United skal vinne, og jeg ønsker at Liverpool skal vinne, så det blir en krasj der.

Har ikke vunnet ligaen siden 2013

Klopp ledet Liverpool til sitt første ligamesterskap på 30 år i fjor, mens United ikke har vunnet ligaen siden i 2013, da Ferguson fortsatt hadde manageransvaret på Old Trafford.

– Om jeg er overrasket over at de ikke har vunnet ligaen i løpet av de siste åtte årene? Nei, for slikt kan skje. Du vinner ikke tittelen fordi du er Manchester United eller Liverpool. Du vinner tittelen fordi du er det beste laget akkurat den sesongen.

– De har vært nærme å vinne et par ganger etter dette, men så kom City som kanoner og vant flere ganger, og Chelsea var fortsatt der ooppe, og Leicester vant.

– Det var ingen overraskelse at Manchester United ikke klarte å vinne, for er du ikke det beste laget og ikke spiller den beste fotballen, så kan du ikke vinne tittelen. Men potensialet til klubben er utrolig. Nei, jeg tror ikke de vil gå 30 år uten å vinne, men hvem bryr seg om hva jeg tror?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]