– Shaqiri er i veldig god form

Jürgen Klopp var fornøyd med sveitserens innsats mot Manchester United

19. jan 2021 kl 11.06Arild Skjæveland

Den største overraskelsen da lagoppstillingen til søndagens storkamp mot Manchester United kom, var ikke at Joel Matip ikke ble klar og at Jordan Henderson skulle spille midtstopper.

Det var at Xherdan Shaqiri gikk rett inn på laget for sin første start i Premier League denne sesongen.

Shaqiri har fått mer spilletid de siste ukene, og kom inn som innbytter også i forrige ligakamp. Han har faktisk fått mer spilletid til nå denne sesongen (384 minutter), enn hele forrige sesong (263 minutter).

Jürgen Klopp var fornøyd med hvordan 29-åringen spilte mot erkerivalen.

– Shaq er i veldig god form. Han kunne kanskje ha spilt litt lenger, men jeg var ikke sikker, for han hadde gått lenge uten å spille, sier Klopp til Liverpoolfc.com om de 72 minuttene Shaqiri var på banen. 

– Det var veldig bra, og spesielt i den første halvtimen da Shaq var skikkelig involvert. Det hjalp oss enormt. Jeg var veldig fornøyd med det, sier Klopp.

– Det var mange gode individuelle prestasjoner. Når du tenker på de to siste kampene, så var dette en stor forbedring, og det er så klart viktig.

Kunne blitt solgt

To klubber viste interesse for Shaqiri like før overgangsvinduet stengte i oktober.

Shaqiri hadde startet, og scoret et flott frisparksmål mot Lincoln i ligacupens tredje runde. Mot Arsenal i neste runde var det forventet at han skulle starte igjen, men da forsvant han ut av troppen for å snakke med andre klubber.

Spilleren selv valgte å bli i Liverpool, og kjempe for plassen sin. Dersom han fortsetter slik han gjorde i førsteomgangen mot Manchester United kan det bli mer spilletid for ham utover våren. Han er en av spillerne en hadde antatt skulle være tilgjengelig for salg i dette vinduet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]