Søndag skal Thiago spille i helrødt på Anfield for aller første gang

Thiago Alcantara har kun vært involvert i bortekamper så langt.

14. jan 2021 kl 22.46Arild Skjæveland

Thiago Alcantara er en spiller det er enorme forventninger til. Han er nå helt skadefri, og har endelig fått trent for fullt med laget i en lenger periode.

Nå går det også mot hjemmedebut på Anfield. Han har vært Liverpool-spiller siden midten av september, men har fortsatt ikke spilt en hjemmekamp siden overgangen fra Bayern München. Alle hans 285 minutter så langt har kommet på bortebane, fordelt på fem kamper.

Thiago fikk oppleve hvordan det var å spille på Anfield som Bayern-spiller i 2019. Da endte det 0-0. Når Manchester United er motstander på søndag kveld, vil han med all sannsynlighet starte og få sine første minutter det i helrødt.

Har snakket om Anfield

29-åringen ville ikke ta på «This is Anfield»-skiltet da han signerte. Det var fordi Fernando Torres skal ha fortalt ham at han ikke må ta på det før han har vunnet et trofé med klubben.

Han var der for første gang i 1988, da hans far spilte for Celta Vigo i UEFA-cupen.

– Første gang jeg var her var jeg fem eller seks år gammel, tror jeg. Min far spilte mot Liverpool med Celta Vigo. Jeg tror det var i det som den gang var UEFA-cupen, sa han til Liverpoolfc.com da han ble signert.

Da Thiago, to måneder forsinket, endelig svarte på supporternes spørsmål i #AskThiago med Liverpoolfc.com tidligere denne uken, snakket han om hvordan det var å komme til Anfield som bortelag.

– Stadion var utrolig før kampen. Det å høre sangene og Champions League-hymnen der motiverte deg, og ga deg en fantastisk følelse.

Thiago kunne endt opp i Manchester United i 2013, men ifølge Guillem Balague mente David Moyes at han ikke var riktig spiller for dem. United var også linket til Thiago i fjor sommer, før han endte opp i Liverpool. Nå kommer han til å få sin hjemmedebut mot Liverpools erkerival.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]