Southampton må klare seg uten sin solide målvakt

Alex McCarthy har testet positivt for Covid-19.

3. jan 2021 kl 18.51Arild Skjæveland

Southamptons førstekeeper Alex McCarthy har testet positivt for Covid-19, og mister mandagens kamp mot Liverpool. Han var den eneste spilleren som avleverte en positiv test, og er nå isolasjon, rapporterer Adam Blackmore i BBC

McCarthy har sått 16 kamper i ligaen denne sesongen, og sluppet inn 19 mål.

Det er en målvakt Liverpool har blitt linket mye til, og skal ha vært førstevalget til Liverpool da Simon Mignolet ønsket seg bort. Da endte det opp med å bli Adrian i stedet. Etter det har McCarthy vært Ralph Hassenhüttls førstevalg mellom stengene de siste to sesongene.

Fraser Forster kommer til å ta plassen hans, og stå sin første kamp siden mai 2019.

Uten to viktige i forsvaret

Hasenhüttl må også klare seg uten Jannik Vestergaard, som har hatt en veldig god sesong. Han åpdro seg en kneskade i jula, og vil være ute i minst én måned.

Den store, hodesterke dansken har også vært et offensivt våpen for Southampton denne sesongen, med James Ward-Prowse sin gode dødballfot. Han har scoret tre mål på 13 kamper.

Også Nathan Redmond kommer til å miste kampen. Vingen sliter med en muskelskade.

– For Nathan og Jan Vestegaard tror jeg det vil ta litt lenger. Vi vil se på det, kanskje to-tre uker. Jeg vet ikke, men det vil ta lenger tid, sier Hasenhüttl ifølge Liverpoolfc.com

Southampton - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]