Mareritt-oppkjøring i Østerrike:Tre spillere var smittet av Covid-19 i sesongoppkjøringen

Liverpools treningsleir i Østerrike ble alt annet enn perfekt.

27. jan 2021 kl 11.20Jens Bessesen

Liverpool hadde tenkt å ha sin sesongoppkjøring i Evian i Frankrike, men på grunn av koronarestriksjoner ble den flyttet til Saalfelden og hotellet Gut Brandlhof i Østerrike. Jürgen Klopp skal ha likt det han så i sitt første møte med stedet, men i løpet av to døgn var situasjonen snudd på hodet, skriver The Athletic

Tre spillere var smittet

Da kom nemlig nyheten om at en Liverpool-spiller hadde testet positivt for Covid-19, men nå avslører The Athletic at det faktiske tallet var tre spillere.

Liverpools støtteapparat ble bekymret for at et utbrudd hadde slått seg løs i spillerstallen, men etter at de tre spillerne ble isolert på hvert sitt rom, kom det ingen flere tilfeller. Hvilke tre spillere det er snakk om er ikke kjent.

Men vi vet at både Thiago, Sadio Mané, Naby Keita og Mohamed Salah har vært smittet underveis i sesongen, noe som betyr at minst syv Liverpool-spillere har vært smittet av viruset.

Jürgen Klopp har fortalt at Trent Alexander-Arnold var smittet før sesongen, og han ble ikke med til Østerrike som en følge av dette. Greske medier har også rapportert at Kostas Tsimikas var smittet av viruset på landslagssamling med Hellas.

Frustrert Klopp

I stedet kom regnet, som la en ny demper på oppkjøringen. I Evian skinte solen og man kunne være utendørs, men i Østerrike ble man tvunget inn, samtidig som man måtte praktisere sosial distansering. 

The Athletic skriver at stemningen var langt fra på topp og at Klopp var både bekymret og frustrert, selv om han forsøkte å skjule det fra spillerne. 

«Han sa til seg selv at det som skjedde var utenfor hans kontroll, at alle de involverte var modne og kapable til å tilpasse seg, og at ting gradvis ville bli bedre», skriver de. 

Men forholdene fortsatte å være dårlige, også da kampen mot Stuttgart skulle spilles. Den holdt på å bli avlyst både før avspark og i pausen, men kampen ble gjennomført og Liverpool vant 3-0.

Det ble seier, men det var ikke mye mer positivt som kom ut av treningsleiren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]