– Virgil har fortsatt en lang vei å gå

Virgil van Dijk har postet videosnutter fra rehabiliteringen – men det er lenge til vi får se ham igjen på banen.

1. jan 2021 kl 16.55Arild Skjæveland

De siste ukene har vi fått se mer av Virgil van Dijk, som jobber seg tilbake fra den alvorlige kneskaden han fikk i oktober.

Klubben har ikke utelukket at han kommer til å spille igjen denne sesongen, men dersom det skjer, så vil det tidligst være langt utpå våren. Jürgen Klopp fikk spørsmål om nederlenderen på sin pressekonferanse etter Newcastle-kampen.

– Bra. Veldig bra. Jeg har ikke noe problem med å snakke om Virgil van Dijk. Det går bra, men det er fortsatt en lang vei igjen å gå. Det er en slik type skade, sier Klopp ifølge Liverpoolfc.com

Det blir ikke gjort noen egen pressekonferanse før møtet med Southampton på mandag – så sitatene er noen dager gamle, selv om de dukker opp i dag.

– Jeg blir glad når jeg ser disse videoene, for det vise at progresjonen er god. Men det vil fortsatt ta lang tid, sånn er det. Jeg skulle gjerne sagt noe annet, men det er dette som er fakta dessverre.

Rød i tre år

I dag er det 1. januar, som betyr at det er nøyaktig tre år siden Virgil ble Liverpool-spiller. De røde gjorde ham til verdens dyreste forsvarsspiller, da de betalte de £75 millionene Southampton krevde.

Det har han vært verdt… Med 29-åringen i midtforsvaret har de røde vunnet både Champions League og Premier League. I ligaen har han spilt 95 kamper, og holdt 43 ganger. Han har scoret 10 ligamål og blitt kåret til årets spiller.


Liverpools neste kamp er mot Virgils gamle klubb Southampton. Den kampen spilles på St. Mary's mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]