– Aldersforskjellen blir større og større, men humoren og fotballen har jeg til felles med spillerne

Jürgen Klopp har gjort et litt annerledes intervju, der han snakker om å bli eldre.

Jürgen Klopp har gjort et litt annerledes intervju, der han har blitt intervjuet av TV-personligheten Gabby Logan.

Logan er programleder for The Premier League Show på BBC, men dette intervjuet var gjort i hennes podcast The Mid*Point, som handler om å bli eldre.

Klopp forteller at han ikke har forandret seg så mye på innsiden som på utsiden med årene.

– For meg har ingenting endret seg. Utenom på utsiden, som alle kan se med kroppen min. På innsiden er det ingenting som har endret seg, sier Klopp i podcasten.

Du kan høre hele podcasten her, eller søke opp «The Mid*Point with Gabby Logan» der du finner podcastene dine.

– Ja, litt mer erfaring, forhåpentligvis litt mer visdom og slike ting, men jeg ler av de samme tingene, liker de samme tingene, og alt er likt. Det forandrer seg aldri. Kanskje det er fordi jeg alltid er omringet med yngre mennesker. Oftere og oftere er det slik at jeg nå er den eldste personen i rommet. Jeg startet for 20 år siden og var den yngste treneren i Tyskland. Nå er jeg veldig ofte den eldste personen i rommet, og det er veldig rart, sier han.

– Vi har én stor ting til felles, og det er fotball. Jeg vet ikke om jeg ville vært flink å håndtere 16-17 år gamle gutter og jenter som ikke er interessert i fotball, for jeg skjønner ikke hvordan folk kan sitte hele dagen foran en Playstation eller X-box. Sønnene mine er eldre en spillerne mine. De er 35 og 33. Det betyr at jeg har gått gjennom mange faser med dem som far, men de krevde ikke så mye oppfølging.

– Jeg vet ikke om jeg hvordan jeg skulle håndtert 16-17-åringer i det vanlige liv, men i fotballen er det ikke noe problem, for vi har dette til felles, og det gjør ting så enkelt. Kjærligheten til spillet gjør at det er lett å jobbe sammen, sier Liverpool-manageren.

Noen ting har forandret seg

– Jeg er nå 54 år gammel. Da jeg var spiller startet managere karrieren sin sent i 30-årene eller i 40-årene. Som trener tok det lang tid for å komme til det punktet. Nå har vi veldig unge suksessfulle trenere, med Julian Nagelsmann og Domenico Tedesco i Tyskland, og noen flere i andre land. Det er en flott utvikling, men betyr at de har veldig lang tid igjen til slutten av karrieren. Se for deg at Nagelsmann skal holde på så lenge som Roy Hodgson – han vil ha en karriere på 40 år!

Klopp forteller at det er enkelte ting som har forandret seg de siste ti årene – som måten han ser på bruk av mobiltelefon på bussen til kamp for eksempel.

– Om jeg ville tillatt at en spiller har en telefonsamtale på veien fra hotellet til kampen for ti år siden? Ingen sjanse! Nå hører jeg det når Alisson har en telefonsamtale med to av barna sine, og det er på FaceTime. Han snakker som en far gjør til en toåring, og gjør det det ganske høyt i bussen også, og du tenker det er greit.

FÅR RINGE: Alisson Becker har lov å ringe hjem til familien på spillerbussen. Det hadde han ikke fått lov til for 10 år siden.

FÅR RINGE: Alisson Becker har lov å ringe hjem til familien på spillerbussen. Det hadde han ikke fått lov til for 10 år siden.

– Jo større avstand det blir mellom deg og spillerne, jo viktigere er det at du forstår hvorfor de gjør de tingene de gjør. Jeg ønsker ikke at skal høre til min musikk, jeg vil ikke at de skal gjøre akkurat de tingene jeg gjorde da jeg var på deres alder. Jeg lærer fra dem, og lærer hva som gjelder nå. Det er interessant – og vi har stort sett samme type humor!

– Jeg vet ikke om det handler om at vi er idrettsfolk, eller at det handler om at det har gått bra for oss i livet og at humoren er deretter. Vi har alle vært gjennom noe, men ting har løst seg. For disse guttene har det løst seg mye tidligere enn for meg. Vi kan le av de samme tingene. Utenom det du kan se fra utsiden, er det ingenting som endrer seg, og det overrasker meg ofte.

– Det er veldig viktig at du vet hvor folk kommer fra når du skal lede en gruppe, og hvilken kulturell bakgrunn de har. Det som er vanlig for en brasilianer vil aldri være vanlig for en tysker, og det har det aldri vært. Noen av dem danser så snart de hører en tone, og det kan sjelden skje for en tysk person. Jeg sier ikke det er riktig eller galt. Jeg elsker at det er slik, sier han.