BBC: Eddie Howe blir Newcastle-manager

Den tidligere Bournemouth-sjefen ser ut til å ta over «the Magpies».

Nyrike Newcastle United skal endelig ha funnet sin erstatter for Steve Bruce. Klubben har blitt linket til navn som Paulo Fonseca, Unai Emery, Ralf Rangnick, Steven Gerrard, Frank Lampard og Lucien Favre – men har skal nå ha valgt å gå for Eddie Howe.

Howe har vært arbeidsledig siden han forlot klubben i august 2020, etter at Bournemouth rykket ned fra Premier League. Han takket nei til å bli Celtics nye manager i mai, og tidligere denne uken ble det rapportert at Newcastles nye eiere hadde hatt en siste runde intervju med Emery og Howe.

Det kom så ut at klubben hadde valgt å gå for Emery – og det kom ut samme dag som Villarreal skulle møte Young Boys i en viktig Champions League-kamp. Den spanske klubben var alt annet enn imponert over timingen, og den tidligere Arsenal-manageren kom selv med en pressemelding om at han ikke kom til å ta jobben.

Med det ser det ut til at Howe var andrevalget – og andrevalget får nå jobben. Ifølge BBC håper de at han kan lede laget mot Brighton på søndag. 

Stor suksess med Bournemouth

Howe er fortsatt bare 43 år gammel. Han fikk sin første managerjobb i januar 2009, da Bournemouth lå på nedrykksplass i League Two. Han reddet plassen, og «the Cherries» rykket opp til League One sesongen etter.

Tidlig i 2011 ble Howe manager for Burnley – men det skulle ikke gå like bra på Turf Moor. Howe forlot klubben i oktober 2012 – og tok igjen over Bournemouth.

De spilte fortsatt i League One, og han tok klubben opp til Championship i 2013. I 2015 rykket laget opp til Premier League – der han holdt dem oppe i fem sesonger.

Nå har han en stor oppgave foran seg med å holde Newcastle i Premier League. Laget ligger nest sist med fire poeng på 10 kamper, og har fortsatt ikke vunnet en kamp denne sesongen.

}

13 møter med Liverpool

Liverpool har spilt 13 ganger mot lag ledet av Eddie Howe – alle kampene har vært mot Bournemouth. Det har vært ett møte i FA-cupen, to kamper i ligacupen, og ti kamper i Premier League.

De røde har eventyrlig statistikk mot hans lag, med 11 seire, én uavgjort og ett tap. Det ene tapet kom i desember 2016, og er dessverre en kamp mange vil huske. Liverpool ledet kampen 3-1 da det var spilt 75 minutter, men endte likevel opp med å tape 4-3.

Ellers kan en huske Howe for å ha vært veldig raus når han skal kjøpe spillere Liverpool ikke lenger ønsker å beholde.

Michael Edwards klarte å få 15 millioner pund for Jordon Ibe, seks millioner pund for Brad Smith, og 19 millioner pund for Dominic Solanke – som nå har fått fart på karrieren igjen og kan skyte Bournemouth opp igjen i Premier League. Den summen skal nå ha steget til 24 millioner pund.

I tillegg betalte sørkystklubben nesten 2,5 millioner pund for å låne Harry Wilson én sesong.

Liverpool møter Newcastle på Anfield 16. desember, og på St. James’ Park 30. april.

NYTT MØTE: 16. desember skal Liverpool møte Newcastle. Da med Eddie Howe som manager.

NYTT MØTE: 16. desember skal Liverpool møte Newcastle. Da med Eddie Howe som manager.