Han er den eneste midtbanespilleren som ikke har vært skadet denne sesongen

Alex Oxlade-Chamberlain kan komme til å starte mot sin gamle arbeidsgiver, Arsenal, på lørdag.

Jürgen Klopp kan ha bare tre skadefrie midtbanespillere å rutte med mot Arsenal på lørdag, om vi ser bort fra junioren Tyler Morton, som kan bli å finne på innbytterbenken. Og to av disse tre var nylig tilbake etter skader.

De tre er Alex Oxlade-Chamberlain, Fabinho og Thiago Alcantara.

Oxlade-Chamberlain har vært på banen i seks av Liverpools elleve Premier League-kamper denne sesongen, men bare to ganger har han vært i startoppstillingen. Han startet da Liverpool tapte 3-2 for West Ham i London i forrige ligarunde, samt i ligaåpningen mot Norwich.

Hvem hadde vel trodd at Ox skulle være den eneste midtbanespilleren i Liverpools tropp som ikke har vært skadet denne sesongen når vi skriver midten av november? Det hadde gitt høye odds hos bookmakerne før ligastart.

Fabinho fikk en kneskade mot Atletico Madrid i kampen på Wanda Metropolitano den 19. oktober, og sto over kampene mot Preston og Brighton, før han startet hjemmekampen mot Atletico for to uker siden. Da spilte han bare en omgang. Han startet også bortekampen mot West Ham, og fikk da 79 minutter på banen. Brasilianeren har med andre ord ikke spilt en hel kamp ennå, etter kneskaden.

Thiago Alcantara fikk en muskelskade i den ene leggen i kampen mot Crystal Palace i midten av september, og var først tilbake i full trening den 28. oktober. Han kom inn fra benken mot Atletico Madrid den 3. november, og også etter 67 minutter mot West Ham i forrige ligarunde. Spanjolen har dermed ikke startet en eneste kamp siden skaden i september.

Med hele fem midtbanespillere på skadelisten kan det dermed hende at Klopp mot Arsenal må stole på tre spillere som har fått relativt lite spilletid de siste ukene, og to av dem var altså nylig tilbake fra skader.

Kan Hendo og/eller Milner bli klare?

To av de fem midtbanespillerne som er å finne på skadelisten spiller garantert ikke mot Arsenal. Da snakker vi om Harvey Elliott og Curtis Jones. Sistnevnte må belage seg på en del uker til på sidelinjen etter øyeskaden han fikk på trening for et par uker siden. Elliott løper ute igjen, etter den alvorlige ankelskaden han fikk i kampen mot Leeds den 12. september.

Er Klopp heldig vil han ha Naby Keita, James Milner og Jordan Henderson tilbake i troppen mot Arsenal. De to sistnevnte trente for seg selv tirsdag. Henderson fikk en skade under spill for England nylig, mens Milner fikk en hamstringskade mot Manchester United den 24. oktober. Liverpool-manageren kan imidlertid fort måtte klare seg uten begge når The Gunners kommer på besøk lørdag. Naby Keita virker det å være enda dårligere stelt med. Han har ikke vært å se på treningsfeltet siden han fikk en hamstringskade mot Brighton i slutten av oktober.

Dersom alle tre blir utilgjengelige mot Arsenal, vil unge Tyler Morton være det eneste alternativet til trioen Ox, Fabinho og Thiago, om da ikke Klopp velger å bruke Takumi Minamino på midtbanen.

Japaneren kan fort bli jokeren i Klopps kortstokk mot Mikel Artetas menn.

Liverpool - Arsenal spilles lørdag klokken 18.30. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium.