Fikk sin debut for England U20

Den unge midtbanespilleren tar stadige steg opp karrierestigen.

Karrieren til Tyler Morton tok et brått steg opp etter at han fikk tilliten til Barry Lewtas og U23-laget for ett år siden, og noterte fem mål og to målgivende på 14 kamper, ifølge This is Anfield.

19-åringen imponerte under preseason og spilte seg inn i Klopps tanker. Han fikk sin førstelagsdebut for Liverpool mot Norwich i ligacupen 21. september da han ble byttet inn etter 46. minutter. Vi skrev en lengre artikkel om Morton her.

I slutten av oktober fikk han sin første start i samme turnering mot Preston North End og spilte samtlige 90 minutter. Der lot Klopp seg imponere, dog han påpekte at Morton kunne hatt godt av noen timer i treningsrommet.

Landslagsdebutant

Nå har også England U20 fått øynene opp for den unge midtbanespilleren. Etter en overseelse i FAs første kunngjøring, kom bekreftelsen kort tid før England U20s møte med Portugal torsdag kveld – Tyler Morton var tatt ut i troppen. Morton satt på benken sammen med Liverpool-kollega Leighton Clarkson, som for tiden er på lån hos Blackburn.

Clarkson fikk muligheten etter 64 minutter, mens Morton måtte vente til det 74. minutt før han kunne representere landet sitt på U20-nivå for første gang.

Da Morton kom innpå ledet allerede Portugal 2-0, og det ble også sluttresultatet i Leiria.

Dette var U20-lagets eneste kamp denne landslagssamlingen, så Morton må vente litt lenger på å få muligheten igjen. Neste gang England U20 skal i aksjon igjen er i mars 2022, når de møter Polen og Tyskland.