– Jeg er ikke sikker på at høyreback er hans naturlige posisjon

Jürgen Klopp tror han får god bruk for Neco Williams denne sesongen, og virker ikke ivrig på å sende fra seg waliseren på lån.

Neco Willliams har spilt bare åtte minutter i Premier League og Champions League for Liverpool denne sesongen. Hans eneste start så langt kom mot Preston i ligacupen.

Liverpool-forsvareren har imidlertid storspilt for det walisiske landslaget, hvor 20-åringen har vært fast iventar i Robert Page sin startellever.

Etter Williams sine strålende prestasjoner mot Hviterussland og Belgia antydet Page at han han burde bli lånt ut til en annen klubb i vinter, for å få mer spilletid. Det falt ikke i god jord hos Jürgen Klopp.

– Vi har virkelig for få spillere. Det siste jeg tenker på er hvem som kan lånes ut i vinter, sa Liverpool-manageren under sin pressekonferanse fredag.

– Når det gjelder Neco, så forstår jeg 100 prosent hvorfor min kollega fra Wales synes det er fornuftig at han får mer spilletid. De har sjansen til å kvalifisere seg for VM med en rekke spillere som ikke er fast inventar for sine klubblag. 

Utvikler seg som spiller hver dag

– Jeg mener imidlertid at det mest fornuftige for Neco er at han blir her og utvikler seg som spiller hver dag. Det er hva han gjør nå. Han må kjempe seg gjennom denne situasjonen, og det er hva han gjør.

– Dersom spillere skal lånes ut, vet du aldri hvor de vil ende opp. Nå snakker ikke om Neco, men generelt.

– Først og fremst må du kjempe om en plass på laget der du er, for dersom du ikke løser problemene dine der du er, så vil du ta dem med deg til neste klubb også.

– Jeg har sagt det før, det er ikke enkelt å bli fast i startoppstillingen i Liverpool, for vi har en veldig sterk tropp. Men Neco utvikler seg, og blir bedre. Det er grunnen til at han spilte så godt for Wales. Ikke bare mot Belgia, men også mot dem.

God offensivt

Williams har Trent Alexander-Arnold foran seg i høyreback-køen i Liverpool, og veteranen James Milner kan også spille i den posisjonen. 

– Han presser på for en plass på laget. Han fikk vist seg frem mot Preston, noe som var bra. 

– Neco er en ung spiller, og han spiller for Liverpool, som er et ganske godt fotballag. Det er ikke enkelt å komme inn på førstelaget, i det som kanskje er hans naturlige posisjon. Jeg er ikke sikker på at høyreback er hans naturlige poisjon, men den plassen er det Trent Alexander-Arnold som har nå.

– Da Trent ikke kunne spille i september var heller ikke Neco skadefri, så James Milner spilte der, og gjorde det utmerket.

– Jeg så Neco gjøre det veldig bra for Wales, og spesielt offensivt. Han hadde en stor sjanse i sluttminuttene mot Belgia. Det handler om å presse på for en plass på laget. Det er hva han gjør, og han gjør ingenting galt. Så det handler om å gripe sjansen når han får den.