Kasper Wikestad bytter kanal

Kasper Wikestad bytter over til NENT Group når de overtar Premier League-rettighetene høsten 2022.

– Engelsk fotball står mitt hjerte nær, og jeg er ikke helt klar for å gi slipp ennå. Dette er 12. sesongen jeg kommenterer Premier League, og jeg har fulgt mange av spillerne fra debut til de har lagt opp. Den reisen vil jeg fortsette å være med på, og jeg gleder meg helt utrolig til å fortsette, sier Kasper Wikestad i en pressemelding fra NENT Group om overgangen.

– Det er spennende med ny rettighetshaver, nytt miljø og kanskje noen nye måter å gjøre ting på. Så jeg både gleder meg og er spent, sier han.

Wikestad blir hovedkommentator i Viaplays Premier League-satsing.

– Det har vært fantastisk å jobbe med Premier League i TV 2, med kompetente og fantastiske kolleger, og jeg er helt overbevist om at vi skal følge opp den gode jobben de har gjort der på Viaplay.

Skal også kommentere hopp

Wikestad vil i tillegg til den kommende Premier League-kommenteringen også slutte seg til Viaplay Vinter-sendingene som hoppkommentator.

Han begynner i jobben allerede på tirsdag, og har nå kommentert sin siste kamp for TV 2. Han kommenterte sin siste kamp for kanalen da Norwich tapte 1–2 for Leeds søndag ettermiddag, skriver VG.

Sportssjef i NENT Norge, Kristian Oma, er meget fornøyd med å ha sikret seg Wikestad.

– Med Kasper ombord sender vi et tydelig signal om at Premier League-seerne skal få servert det beste. En flott fyr, en råsterk kommentator - og en som nyter stor respekt blant de anglofile og Premier League-interesserte. Vi bestiller en kake og litt champagne-brus i dag – og feirer at vi nå har tatt et stort steg videre når det gjelder bemanningen rundt Premier League.  At Kasper i tillegg er en strålende hopp-kommentator, passer veldig godt i vår sportsportefølje – og gjør at vi også der vil få stor nytte av Kaspers enorme idretts-kompetanse, sier Oma.