Klopp bruker padeltennis for å holde formen ved like – men lurer på hva som er hemmeligheten til Guardiola og Tuchel

Jürgen Klopp forteller om en materialforvalter som alltid gir ham klær i XL og XXL.

Jürgen Klopp har denne uken vært gjest i podcasten «The Mid*Point» med TV-personligheten Gabby Logan, som handler om det å bli eldre. Liverpools manager er nå 54 år gammel, og sier at han fortsatt føler seg ung, selv om det kanskje ikke alltid ser sånn ut.

– Maten vi får her hver dag er for profesjonelle atleter. Alt du trenger for å restituere hurtigst mulig, og få maks kraft i kroppen igjen. Dersom du ikke trener nok, legger du bare på deg dersom du spiser det samme som dem. Det er det som skjer med meg, sier Klopp.

Du kan høre hele podcasten her, eller søke opp «The Mid*Point with Gabby Logan» der du finner podcastene dine.

– Dersom det ikke er noe i kjøleskapet er jeg ikke sulten, men er kjøleskapet fullt spiser jeg alt. Jeg har jobbet i fotball i lang tid, og denne generasjonen spillere er de sprekeste noen gang. Nå ser de riktige folkene etter de riktige tingene. Da jeg var spiller, var det helt annerledes. Det er bare litt over 20 år siden.

Spiller padel

De siste årene har padeltennis blitt stort også i Norge. For Liverpools støtteapparat startet fascinasjonen under en treningsleir i Tenerife vinteren 2016. Støtteapparatet fikk bygd en egen bane på Melwood – og på det nye treningsfeltet i Kirkby er det satt opp to baner.

– Jeg elsker å spille padeltennis. Jeg elsker, elsker, elsker det. Vi har to baner i Kirkby. Det er en miks av squash og tennis. Du kan spille utendørs, men du er fortsatt omringet av vegger som du kan bruke. Google det, se det på YouTube, det er den beste sporten du noen gang vil prøve, sier Klopp om hvordan han selv holder seg i form.

SPILLER PADEL: Jürgen Klopp er veldig begeistret for padeltennis.

SPILLER PADEL: Jürgen Klopp er veldig begeistret for padeltennis.

– Alle trenerne spiller. Vi har en stor gruppe som spiller, men problemet mitt er at jeg nå har fått en «golf-arm», uten å spille golf! Du kan ha en tennis-arm og golf-arm. Jeg aner ikke hvor det kommer fra, men det gjør at jeg ikke kan spille, og det er døden for meg.

Ifølge Helse Norge er golf-arm, eller golf-albue, det samme som verkende smerter på innsiden av albuen.

Han forteller at han lurer på hva som er hemmeligheten til sine rivaler Pep Guardiola og Thomas Tuchel, og hvordan de holder seg i så god form

– Jeg går aldri på treningsrommet her med spillerne. Jeg har aldri gjort det, men har en gym hjemme. Jeg er en slik som gjør det i perioder. Jeg lurer på hvordan Pep Guardiola kan se ut som at han løper til treningsfeltet, og løper hjem igjen, uten at han noen gang spiser. Thomas Tuchel – jeg aner ikke! Han ser ut slik jeg gjorde da jeg var yngre. Han har funnet en måte. Og så har du meg – gratulerer!

– Materialforvalteren gir meg alltid alt du får i XXL og XL, fordi han ikke vet hva jeg passer i for øyeblikket.

Ulla i borteseksjonen

Da Liverpool slo Manchester United 5-0 på Old Trafford i oktober, var Ulla Klopp blant de tilreisende bortesupporterne i borteseksjonen.

– Hun kom hjem og hadde et lite arr, fordi da vi scoret 4-0-målet kastet alle seg over hverandre. Så hun kom hjem og fortalte at hun hadde fått sin første fotballskade.

Jürgen og Ulla giftet seg i 2005.

– Dersom jeg hadde visst at damene i 50-årene var så bra som Ulla er, så ville jeg startet i den aldersgruppen, ler Klopp.