Klopp før møtet med Everton: – Viktig å holde hodet kaldt

Virgil Van Dijks skade på Goodison Park i fjor høst ble et samtaleemne under dagens pressekonferanse.

Merseyside-derbyet på Goodison Park i fjor ble overskygget av Virgil Van Dijks langtidsskade i duell med en utrusende og vill Jordan Pickford. Før kampen mot byrival Everton i morgen fikk Jürgen Klopp spørsmål om det er viktig å holde hodet kaldt i en slik kamp i forhold til andre motstandere, spesielt med tanke på hva som skjedde i 2-2 kampen i fjor høst.

– Det er lenge siden, og det er alltid viktig i fotball. Vi vil spille god fotball, og for å gjøre det trenger vi kalde hoder. Vi er fremdeles et emosjonelt lag, men vi må bruke våre følelser på riktig måte. Det er planen for i morgen, sa Klopp på dagens pressekonferanse.

KNALLTØFT: Det går ofte hardt for seg i duellene når de to naboene møtes i Premier League.

KNALLTØFT: Det går ofte hardt for seg i duellene når de to naboene møtes i Premier League.

Van Dijk må nullstille

Liverpools 2-2 kamp mot byrivalen var kanskje starten på slutten for Liverpools tittelsjanser forrige sesong. Virgil Van Dijk og Thiago gikk begge ut med stygge skader, og det gikk spesielt mye utover Liverpools uvurderlige nederlender i midtforsvaret.

Klopp mener at en slik opplevelse kan være vanskelig å håndtere for spillere, men han tror Van Dijk klarer å nullstille seg.

– Vi er alle mennesker så det er vanskelig å glemme eller ignorere noe slikt, selvfølgelig. Den situasjonen er ikke noe som kan skje i fotballen, det skjer ikke veldig ofte. Men det kan skje og det er veldig uheldig når en spiller blir skadet. Det kunne blitt tatt hånd om annerledes.

– Virgil er veldig erfaren og han er i slike situasjoner hele tiden. Han må bare være helt fri for alt som kan komme oppe i hodet på grunn av et problem i fortiden. Det er selvfølgelig litt annerledes når du kommer tilbake til stedet det skjedde, men det er bare en fotballkamp, sa Klopp.

SIST GANG: Det forrige Merseyside-derbyet på Goodison Park endte skrekkelig for Virgil Van Dijk.

SIST GANG: Det forrige Merseyside-derbyet på Goodison Park endte skrekkelig for Virgil Van Dijk.

Strålende comeback

Etter rundt ni måneder på sidelinjen er Van Dijk tilbake i godt, gammelt slag. Klopp mener alle spillere som er ute med slike skader må få tid til å komme tilbake.

– Han kom strålende tilbake. Folk er veldig rask på å mene noe når noe ikke er slik som det var før. Det er ikke riktig, og denne typen vurderinger gir absolutt ingen mening fordi alle trenger tid for å komme tilbake.

– Han fikk en full pre-season, som var veldig nyttig og siden den gang måtte vi lære litt, å takle det.

Tyskeren er klar på at man må ta hensyn rundt en så alvorlig skade.

– Tre kamper i uken er mye, og selv om han ser bra ut trenger han kanskje litt pause. Det ga vi ham forrige uke. Jeg er ikke sikker på om vi trenger å gjøre det igjen.

Å gi nederlenderen flere pauser enn tidligere kan være noe han og trenerteamet fortsetter å gjøre i tiden som kommer. Van Dijk har fått hvile i to Champions League-kamper, og vil nok bli hvilt i den ubetydelige kampen mot Milan i Italia.

– Vi må ha det i tankene våre og tenke på å gi han hvilke fra tid til annen, men han er strålende og hans comeback var strålende. Det er bare et spørsmål om tid før det er som det var før, sa Klopp. 

Liverpool møter Everton på Goodison Park i morgen kl. 21.15. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.