Klopp langer ut mot statsministeren

Jürgen Klopp er ikke begeistret for Storbritannias sittende statsminister.

At Liverpools manager er engasjert i politikk og hva som skjer i samfunnet, har han vist lenge. Jürgen Klopp har delt sitt syn på Brexit, koronapandemien, vaksine, og var den eneste manageren som uttalte seg da han fikk spørsmål om Saudi-Arabia og menneskerettigheter i forbindelse med oppkjøpet av Newcastle nylig.

Klopp er veldig lite begeistret for Boris Johnson som i dag er Storbritannias statsminister.

– Det er åpenbart ikke behov for folk med sunn fornuft. De blir i alle fall ikke brukt nå, sier Klopp i podcasten The Mid*Point med Gabby Logan.

– Jeg må si at med de siste to valgene – det første med Donald Trump, og så med Boris Johnson. Det er et dårlig tegn for hele verden at noe slikt kan skje, sier han videre.

– Alle visste på forhånd at det ikke ville fungere, men som samfunn lot vi det likevel skje.

Du kan høre hele podcasten her, eller søke opp «The Mid*Point with Gabby Logan» der du finner podcastene dine.

Klopp skjønner ikke at de er valgt

Klopp stiller seg uforstående til at en som Johnson kan ha blitt valgt som statsminister.

– Vi er nødt å finne et system der vi kan få folk i posisjon for å løse problemene våre, eller hjelpe oss med å sortere problemene våre. Hvem som er de beste til å gjøre det. Det må ikke være de morsomste, eller de med rarest hårfrisyre eller noe – du må ha de riktige folkene til det, sier 54-åringen videre.

– Vi bør ikke stemme for dem, og akseptere at de sitter så lenge som de har sittet nå. Du ser på det, og tenker «åh herregud, det er ikke morsomt lenger».

Podcastverten lurte så på om Klopp selv ville være aktuell som politiker.

– Du må ha de riktige folkene, og helt klart ikke noen som meg som du liker fra TV, og som bare er litt over middels intelligent. Det er mennesker der ute, helt klart. Du må gi dem en plattform slik at de kan komme og lede oss i en retning, sier han.

– Hvordan kan vi la mennesker som Nigel Farage og Johnson lede noen som helst gruppe mennesker, i noen retning? Dagen etter problemene oppstår, forsvinner de – og én av dem kommer tilbake. Hvordan kan det glemmes? Det er som at en tenker «hvor har de vært?». Det er galskap. Og så sitter vi her og tenker at det ikke er så ille...

Klopp sine uttalelser er ikke uventet veldig populære blant innbyggerne på Merseyside og i Liverpool, som er en by der veldig få stemmer på Tory-partiet.