Nå har han spilt flere kamper enn han gjorde i hele debutsesongen

Nu går alt så meget bedre for Kostas.

Kostas Tsimikas spilte sin åttende kamp for sesongen da Liverpool slo Atletico Madrid 2-0 på Anfield, og sikret avansement til cupspillet i Champions League. Det er en kamp mer enn grekeren fikk i hele debutsesongen. 

Tsimikas sin første sesong i Liverpool var av det trøblete slaget, og ble rett og slett ikke mye å skrive hjem om. Men nå høster Liverpools nummer 21 fruktene av en hel preseason med laget, og fokuserer på å være i toppform når Jürgen Klopp har bruk for ham.

– Ja, selvsagt føler jeg meg viktigere nå. I fjor var jeg veldig uheldig. Jeg ble smittet av koronaviruset og hadde to skader, forklarer Tsimikas til Liverpoolfc.com.

Kostas Tsimikas

Født12. mai 1996
Thessaloniki, Hellas
Debut24.09.20 Lincoln (ligacup)
Innkjøp£11.7M
Kontrakt2025

SesongKamperPL
2021-226+2 /03+2 /0
2020-213+4 /00+2 /0
*Fra start + Innbyter / Mål

Tidligere klubber: 
2015-2020: Olympiakos 86 kamper, 0 mål
2016-2017: Esbjerg (lån) 13 kamper, 2 mål
2017-2018: Willem II (lån) 37 kamper, 6 mål

Meritter: 
Ligamester i Hellas 2015/2016 og 2019/2020

– Denne sesongen var jeg med på alle forberedelsene. Det var jeg ikke i fjor. Nå venter jeg bare på neste kamp, og vil være klar for den.

I de kampene han har spilt over en halvtime hadde Tsimikas spilt til 3x7, 1x8 og 1x6 på vår spillerbørs før kampen mot Atletico. I går fikk han sesongens andre åtter av børssetter Arild Skjæveland. 

«Atletico prøver seg på hans side i starten, men han finner fort ut av det. Har en fin ro med ballen, og gjør sakene sine veldig bra utover i kampen. Kommer til et strålende innlegg i andreomgangen», lyder vurderingen til Skjæveland.

Grekeren vil trolig få spille de to siste kampene i gruppespillet også

– Vi er veldig glade. Alle ga alt. Det var en utrolig kveld for alle. Dette var en seier for våre fans, som igjen var enestående. Dette var veldig, veldig viktig for oss. Nå har vi vunnet gruppen, men vi skal spille de to siste kampene for å vinne dem også, lover grekeren etter 2-0 over Atletico.

Med Andy Robertson som førstevalg på venstrebacken, vil nok skotten få spille de fleste ligakampene fremover, men nå som Liverpool allerede har vunnet gruppen vil nok Tsimikas få spille de to siste gruppespillkampene, mot Porto og AC Milan, om han holder seg skadefri i ukene som kommer.

Dette er første gang i historien at Liverpool har vunnet alle de fire første kampene i gruppespillet i Champions League, og forsvarsspilleren synes det er stas å være en del av et slikt lag.. 

– Det er dette vi har jobbet for, og vi skal fortsette på samme måten. Vi fokuserer på å vinne.