Nuno ferdig i Spurs

0-3 for Manchester United i helgen ble tungen på vektskålen for Nuno Espirito Santo.

Tottenham bekrefter på sine offisielle nettsider at de har avskjediget Nuno Espirito Santo og hans trenerstab, bestående av Ian Cathro, Rui Barbosa og Antonio Dias. Dermed må Spurs på utkikk etter sin fjerde permanente manager på tre år.

– Jeg vet hvor sterkt Nuno og hans trenerstab ønsket å lykkes, og det er med beklagelse vi er blitt nødt til å ta denne avgjørelsen. Nuno er en sann gentleman, og vil alltid være velkommen her. Vi ønsker å takke ham og trenerstaben hans for innsatsen, og ønsker dem lykke til i fremtiden, sier Tottenhams fotballdirektør Fabio Paratici i en kort kommentar.

Tapet for Manchester United på hjemmebane i helgen var Tottenhams fjerde tap på de seks siste ligakampene. Dermed ble det bråstopp for portugiseren, som fikk mindre enn fem måneder som manager i London-klubben. 

47-åringen signerte en toårskontrakt med Spurs i juni, og ledet hvittrøyene i bare 17 kamper. 

Espirito Santo forlot Wolverhampton i mai, etter fire sesonger i sjefsstolen på Molineux.

Tottenhams neste hjemmekamp er mot Vitesse Arnhem i Europa Conference League på torsdag, før de møter Everton i Premier League på søndag.

Liverpool møter ikke Tottenham før de skal gjeste nord-London den 19. desember. Innen den tid vil nok en ny manager for lengst være på plass. Transferguru Fabrizio Romano melder at Tottenham allerede er i samtaler med Antonio Conte om den ledige managerjobben, og han forstår det slik at disse samtalene allerede skal være i sluttfasen.