«Southgate håper nok dette var et vendepunkt»

Trents trippel mot San Marino kan ha vært starten på et vendepunkt i landslagskarrieren.

«Trent Alexander-Arnold har hatt behov for noe å smile for med England, så prøv å fortelle ham at denne siste VM-kvalifiseringskampen mot San Marino, kanskje verdens dårligste fotballag, var meningsløs», skriver Matt Law i The Telegraph.

England sikret mandag sin billett til VM i Qatar da de slo San Marino hele 10-0 på bortebane. Liverpools høyreback, som for anledningen fikk prøve seg både som vingback og i sin vanlige backrolle, leverte tre målgivende pasninger.

«Liverpool-stjernen har ikke hatt det lett med England de siste månedene. En skade gjorde at EM glapp, og han har deretter blitt forsøkt brukt som en midtbanespiller - til stor forundring for klubbmanager Jürgen Klopp. I San Marino var anledningen der for spillere til å vise Gareth Southgate hva de kan, og selv om det tok en stund, gjorde Alexander-Arnold det til slutt med et hattrick av assists, og kanskje et viktig steg på veien til å snu trenden i landslagskarrieren».

Tre fine målgivende

Første omgang hadde ikke vært den beste fra Alexander-Arnold. Han var ikke veldig aktiv offensivt, og det ble også flere feilpasninger. Det var først de siste drøye 20 minuttene at det virkelig løsnet.

«De siste 21 minuttene slapp Alexander-Arnold seg fri fra presset som ser ut til å ha vært på hans skuldre, da han serverte utsøkte innlegg til Tyrone Mings, Tammy Abraham og Bukayo Saka. Southgate håper nok dette var et vendepunkt», skriver Law.

Det var spesielt etter den første målgivende til Mings at det løsnet for Trent.

«Plutselig endret kroppsspråket seg, og selvtilliten begynte å vise seg. Han serverte ballen på et sølvfat til både Abraham og Saka og klarte ikke holde igjen et stort glis da de engelske spillerne jublet».

«Southgate har skapt et landslagsmiljø der engelske spillere kan bruke samlinger som et fristed fra mulige utfordringer med klubblaget. I så måte var det merkelig at Alexander-Arnold så ut til å være inne i en dårlig periode på landslaget, men forhåpentligvis er den trenden nå brutt», skriver Law.

Klar til å ta tak i situasjonen

Paul Joyce i The Times har også skrevet at dette kan være en snuoperasjon.

«Det at Trent Alexander-Arnold bare har startet tre kamper for England i år, viser hvor vanskelig det er for han å etablere seg på det engelske landslaget», skriver Joyce.

«Det at han har startet de tre kampene i tre forskjellige posisjoner tyder på at Gareth Southgate sliter med å finne plass til han. Rollen som vingback mo San Marino kom etter et forsøk på midtbanen mot Andorra i september og som høyreback mot Østerrike i juni - kampen der han pådro seg skaden som førte til at EM glapp.

Mandag fikk vi se et intervju med ITV der Trent var åpen om at landslagskarrieren ikke har gått helt som han hadde drømt om foreløpig. 

«Men Alexander-Arnold er forberedt på å ta tak i situasjonen, og er klar på at det ikke er noen andre enn seg selv å skylde på dersom han ikke kommer med i EM-troppen», skriver Joyce.

– En blanding av flere ting

I intervjuet med ITV ble høyrebacken bedt om å oppsummere landslagskarrieren sin så langt.

– Det er en blanding av flere ting. Jeg er takknemlig for alle mulighetene jeg har fått. Jeg har fått være med på et VM, og spille kamper, og det var utrolig, men samtidig er det noe inni meg som sier meg at det kunne ha gått bedre for meg personlig. Fra en egoistisk synsvinkel så forventer jeg av meg selv at jeg skal spille flere kamper, og være involvert litt mer. Det er et potensial der jeg ikke har fått tatt ut, sa han.

– Fotball er et merkelig spill, som mange har meninger om. Jeg tror Klopp håper jeg skal få spille mye på landslaget, og han håper jeg skal prestere på samme vis som jeg gjør på klubblaget. Det irriterer ham trolig litt at jeg ikke har klart å spille like godt for landslaget som jeg har gjort for klubblaget. Han har meninger om dette, og det har alle andre også, sa Trent.