– Thiago og Fabinho har tatt store steg

Det kan gå mot Liverpools «beste midtbanetrio på papiret» mot West Ham på søndag.

Jürgen Klopp har en ganske lang skadeliste, og det er stort sett på midtbanen problemene nå ligger.

Curtis Jones har fått en finger i øyet, og er ute i noen uker. Naby Keita er ute med hamstringskade, og tidligst tilbake etter landslagspausen. Det samme er James Milner. Harvey Elliott er under opptrening igjen etter sin alvorlige ankelskade.

Jordan Henderson har vært den mest tilgjengelige midtbanespilleren så langt denne sesongen, og kapteinen er fortsatt tilgjengelig. Det samme er nå Fabinho og Thiago Alcantara, som begge har vært skadet den siste uken. Begge gjorde comeback mot Atletico Madrid på onsdag.

Fabinho hadde vært ute i to uker med en kneskade.

– Det er veldig viktig, det kan du se. Med Fab var det klart, han var ikke så lenge ute, så han kunne starte, og vi bestemte oss for å bruke ham i 60 minutter, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

Thiago fikk en halvtime

Thiago hadde vært ute enda lenger. Han fikk en muskelskade i leggen mot Crystal Palace 18. september. Mot Atletico Madrid spilte han en halvtime, da han kom inn for nettopp Fabinho.

– Det å bytte ham (Fabinho) med Thiago var trolig akkurat det riktige å gjøre. For begge bør dette være et stort steg fremover, så alt er bra, sier Klopp videre.

Mot Atletico Madrid spilte Alex Oxlade-Chamberlain en av sine beste kamper på flere år. Han holdt seg til kneet etter en duell med Yannick Carrasco, og måtte etterhvert byttes ut, men etter kampen gjorde manageren det klart at det ikke var noen skade.

Han kan også være aktuell for kampen, om ikke Klopp velger å kaste Thiago og Fabinho rett inn med Henderson. Dette sa han om Oxlade-Chamberlains kamp mot «Atleti».

– Han spilte en veldig god kamp mot Atletico, og var veldig moden. Han hadde sine «Oxlade-Chamberlain-øyeblikk» med løpene sine, men vi trengte Mr Oxlade-Chamberlain også, med rutine. Han spilte rollen veldig bra. Dersom du spiller slik, er det ikke lenge til du spiller igjen, sa han.

Etter kampen drar Fabinho rett til Brasil for å slutte seg til den brasilianske landslagstroppen og kampene mot Colombia og Argentina. Thiago og «Ox» er ikke tatt ut for landslaget.

West Ham - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.