Ber klubbene om å gjeninnføre covid-tiltak

Premier League fortsetter med fulle tribuner, men det kommer flere tiltak for å hindre ytterliggere smitte innad i klubbene.

Premier League har minnet klubbene på ansvaret de har for å hjelpe til med den pågående korona-pandemien. I dag sendte de ut en melding om å gjeninnføre flere covid-tiltak på blant annet treningsfeltet og på kampdager.

Meldingen kommer like etter Tottenhams kamp mot Brighton ble utsatt på grunn av koronautbrudd hos London-klubben. Leicester har også slitt med et utbrudd i sin tropp.

Tiltakene Premier League nå innfører i klubbene vil gjelde fra onsdag neste uke. Det vil også komme mer informasjon snart. 

Reglene innebærer blant annet sosial distansering og bruk av maske.

TILTAK: Richard Masters er administrerende direktør for Premier League. Nå kommer han med en påminnelse til alle klubbene i ligaen.

TILTAK: Richard Masters er administrerende direktør for Premier League. Nå kommer han med en påminnelse til alle klubbene i ligaen.

Dette gjelder for supporterne

For fans er det også en del regler som opprettholdes. I dag kom Premier League ut med en oppfriskning om hvilke regler som gjelder på kampdager for supportere.

– Premier League vil fortsette å rådføre seg med regjeringen, klubber, sikkerhetsgrupper og lokale folkehelsemyndigheter for å oppdatere protokoller for kampdeltakende fans før tiltakene trer i kraft neste uke. Ytterliggere detaljer vil bli bekreftet snart.

Hvis du har tenkt det over til England for å se Liverpool eller en annen klubb i nærmeste framtid er dette reglene som gjelder:

- Alle fans som er 18 år eller eldre som deltar på Premier League-kamper må være forberedt på å vise NHS covid-passet sitt ved ankomst på stadion.

- Hvis du ikke er i stand til å framvise et gyldig NHS covid-pass bør supportere vise alternativt bevis på at du er fullstendig vaksinert eller har registrert et negativt covid-testresultat i løpet av de siste 48 timene, så nær kampdagen som mulig.

- Alle klubber vil gjennomføre covid-statussjekk på stadion.

- Hvis du ikke kan vise bevis på covid-status risikerer du å bli nektet adgang til stadion.

- Ansiktsdekke (munnbind) må brukes i innendørsområder så vel som under reisen til og fra stadion hvis du reiser med offentlig transport.

- Alle supportere må følge klubbens etiske retningslinjer.

- Alle supportere må følge de siste retningslinjene for folkehelse, inkludert bruk av munnbind i visse områder, regelmessig vaske hendene, opprettholde sosial avstand og ha respekt for andre fans.

- Vennligst ikke delta på en kamp hvis du har noen covid-19-symptomer eller om du kan være smittespreder.

- Vennligst kom tidlig for å lette tilgangen til stadion før avspark.