Burnley fikk så hatten passet av Klopp under dagens pressekonferanse

Jürgen Klopp er ikke fornøyd med at Premier League ikke har innført fem bytter, og trakk frem Burnley som en av klubbene som har bidratt til det.

Premier League preges av det ene koronautbruddet etter det andre, i en hektisk periode hvor skadene florerer. Jürgen Klopp og de andre managerne i toppklubbene skulle gjerne hatt fem bytter å rutte med i en slik situasjon. Men sliter med å få medhold av nok klubber i Premier League til at det kan bli en regelendring.

– Jeg vet ikke om Manchester City har bedre innbyttere enn en klubb som Southampton, eller om vi har bedre innbyttere enn la oss oss si Burnley. Ja, kanskje har vi det, men dette er fortsatt Premier League, og disse lagene kan stelle istand trøbbel for oss. Men problemet er den intensiteten en toppspiller i England blir utsatt for. Han må spille 38 kamper i Premier League, kamper i to cuper, landskamper pluss Champions League-kamper, og du er fort oppe i over 50 kamper. I min første sesong i England, da vi nådde Europa League-finalen, tror jeg vi spilte 64 kamper om jeg ikke husker feil, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse mandag.

– Vi har store tropper, og mulighet til å bytte spillere. Men alle lag har noen nøkkelspillere som bare er ute når de er skadet. Slik er det bare, innrømmer han.

Klubbene har en stemme hver

Det irriterer Klopp at det kreves at 14 klubber sier ja til en regelendring i Premier League. 

– Det synes jeg blir feil. Ta for eksempel Burnley. Jeg vet ikke hvor mange landslagsspillere de har. Når våre spillere spiller tre landskamper spiller deres spillere ingen kamper. Totalt spiller de kanskje maksimalt 42 kamper på en sesong. Vi snakker om et problem som noen klubber definitivt har, og som noen spillere definitivt har, men det blir avgjort av andre lag, og fordi det blir sett på som et konkurransefortrinn for de største klubbene. Det er problemet.

– Det ville ha vært riktig å innføre fem bytter nå som så mange spillere har COVID eller er skadet, med tanke på alle kampene vi må spille. Fotball er et vidunderlig spill fordi spillerne ute på banen er i god form, er godt trent, og godt restituert, og fordi vi elsker spillet. Men det blir vanskeligere når vi ikke kan innføre fem bytter.

– Premier League er den beste og mest intense ligaen i verden. Men det er den eneste ligaen i Europa, og kanskje den eneste i verden, som fortsatt bare tillater tre bytter. Det blir feil. Vi snakker fortsatt om det, og vi tenker fortsatt på det, og vi burde endre det. Men dette er Premier League. Richard Masters sier han gjerne skulle ha tatt beslutningen selv, men han kan ikke gjøre det, for klubbene må stemme over saken. Og andre klubber har ikke de samme problmene, men andre problemer. De sier vi ikke kan ha fem bytter, så jeg kan ikke se at det blir endringer på dette, skal jeg være ærlig, avsluttet Klopp.