– Glad for å slippe det utrolige stresset

Det er ikke ofte Liverpool spiller uten press på gruppespillets siste dag.

Liverpool har hatt for vane å gjøre det spennende i gruppespillet i Champions League, og spesielt i gullsesongene 2004/05 og 2018/19 husker vi godt hvor nære de røde var å ryke ut. I desember 2004 var det en rakett fra Steven Gerrard som sørget for avansement, mens redningen til Alisson på overtid mot Napoli i 2018 var vel så viktig. 

I 2021/22 ligger Liverpool hele ti poeng foran andreplass i gruppen me én kamp igjen å spille. Samtlige fem kamper er vunnet, og derfor er det uten særlig press Jürgen Klopps lag møter opp på San Siro i kveld for å møte AC Milan. Mens vertene er desperate etter seier, kan Klopp rotere som han vil. Det eneste som er i potten er ære, i tillegg til drøyt 2 millioner pund for en eventuell seier. 

– I situasjonen vi er i med fem kamper på femten dager, hadde det vært et utrolig stress å måtte vinne denne kampen. Det er jeg glad for å slippe, for det hadde blitt for intenst, sier Klopp i et intervju med TNT Sports Brasil

Press hele veien

Klopp peker på at det tøffe kampprogrammet vil vare til slutten av januar, og at det stort sett kreves seier i hver eneste kamp. Han er glad for at han kan bytte ut noen av spillerne til kveldens kamp. 

– Noen kunne ikke spilt uansett, men vi gjør endringer fordi vi ønsker å ha friske ben som kan gå for seieren, sier han.

Etter den fantastiske prestasjonen i Champions League har Liverpool vist at de er tilbake blant Europas beste. Klopp blir spurt om laget hans ble undervurdert etter at de som kjent tidvis slet forrige sesong. 

– Hvis du ikke er i situasjonen ser du kanskje ikke problemene, men vi hadde noen av de forrige sesong. Nå har vi skader, men i ulike posisjoner. I fjor var det umulig å spille lik fotball som før, sier han.

– Så langt denne sesongen har vi hatt stabilitet, og det hjelper alltid når kvaliteten på spillerne er så god som hos oss. Men vi må likevel kjempe til det 94. minutt i hver kamp for å vinne. Slik er det i Premier League og Champions League, men det må man tåle når man vil gå for de store trofeene, sier Klopp.

Taffarel signert

Ettersom intervjuet er gjort med en brasiliansk tv-kanal, er det ikke så rart at det kommer spørsmål om Claudio Taffarel, den tidligere målvakten som ble verdensmester med Brasil, og som nå er hentet inn i keepertrenerteamet til Liverpool FC. 

Klopp beskriver Taffarel som en fantastisk person. 

KEEPERTEAM: John Achterberg, Claudio Taffarel og Jack Robinson.

KEEPERTEAM: John Achterberg, Claudio Taffarel og Jack Robinson.

– Vi ønsker å lage vår egen keeperskole, og vi forstod at vi trengte flere hender. Vi visste at Alisson og Taffarel har et nært forhold. Taffa var åpen for ideen, og det er flott å ha han er. Vi har et stort team nå, men føler det er det som trengs, spesielt for de unge spillerne, sier Klopp.

Til slutt får han spørsmål om hvilke brasilianske spillere som er hans favoritter.

– Bobby Firmino, Fabinho og Alisson Becker, svarer han kontant.