Phillips om dragningen som sendte Zlatan i pølsebua: – Handlet på instinkt

Nat Phillips viste frem frekk teknikk på San Siro.

– Jeg må se på den igjen når jeg får muligheten, sier Nat Phillips til liverpoolfc.com etter den fantastiske dragningen som lurte både Zlatan Ibrahimovic og Franck Kessié trill rundt på San Siro tirsdag kveld. 

Phillips spilte en strålende kamp sammen med Ibrahima Konaté i midtforsvaret da Liverpool slo den italienske serielderen 2-1 og sikret full pott i gruppespillet i årets Champions League. Men til tross for to scoringer og mye fint spill var Jürgen Klopp og mange andre enige etter kampen. Høydepunktet var den tekniske finessen til Phillips inne i egen 16-meter. 

– Det var ikke så mye tanke bak den, for å være ærlig. Jeg handlet på instinkt og heldigvis gikk det bra. Hvis det finnes en gif må jeg få kloa i den så jeg kan sende den rundt, sier Phillips.

Gif har det selvsagt blitt:

Tøff test mot Zlatan

Phillips fikk sin første start for sesongen og fortsatte der han slapp i den imponerende vårsesongen. Der fikk han bryne seg på mange stjerner, blant dem Karim Benzema. Tirsdag fikk han en ny stor test da det var Ibrahimovic som var motstander.

– Det var vanskelig å møte en som har vært helt i toppen gjennom hele karrieren, og jeg nøt hvert sekund av duellen. Og spesielt ettersom vi kom fra det med tre poeng og en sterk prestasjon, sier han.

Phillips synes det var stort å spille på San Siro. 

– Det er et fantastisk stadion, og AC Milan er et av de store lagene - et lag jeg har vokst opp med å se i Champions League, og et lag som har hatt noen av de beste spillerne, sier han.

– Vi visste at vi var videre, men det betydde så mye for oss å vinne alle kampene. Vi fikk med oss det vi fortjente, sier han.

På vei bort?

Phillips har fått sin fortjente heltestatus i Liverpool, og prestasjonene forrige sesong ble belønnet med ny kontrakt i sommer. Likevel er han femtevalg på stopperplass når alle er friske, og engelskmannen har vist at han fortjener å spille fast på et høyt nivå. Derfor kan det bli en overgang allerede i januar. 

– Jeg ønsker jo å spille så mye som mulig, men konkurransen er hard, så jeg må bare være klar når det trengs. Jeg føler jeg kan være stolt av denne prestasjonen, og det viser at arbeidet jeg gjør på trening gir resultater.

Ifølge James Pearce i The Athletic er det overraskende om ikke Phillips finner seg en ny klubb i januar. Liverpool skal ha vært villige til å selge for 12 millioner pund i sommer, men etter prestasjonen på San Siro tirsdag kveld, kan nok prisen til «Bolton Baresi» ha skutt i været.