– Vi var rett og slett ikke gode nok

Jürgen Klopp mente, som Virgil van Dijk, at Leicester fortjente seieren på King Power Stadium.

– Vi var rett og slett ikke gode nok. Ja, Leicester fortjente definitivt seieren, sa Klopp etter at Liverpool tapte 1-0 på King Power Stadium.

Kampen ble avgjort da Lookman scoret på en kontring for vertene i andre omgang.

– Dette var en av de dagene du ikke ønsker å ha, men vi har dem fra tid til annen. Vi må bare komme oss videre, fortsatte tyskeren.

– Jeg så veldig mange spillere som spilte under pari i kveld. Det var en merkelig kamp. Vi var bare ikke gode nok. Vi skapte likevel nok sjanser, men det vi gjorde med ballen var ikke godt nok. Vi spilte en veldig dårlig kamp, så de fortjente seieren.

– Vi tok dårlige beslutninger ute på banen, og hadde heller ikke flaksen på vår side. Det var bare slik. Vi burde hatt flere gode øyeblikk. Vi skapte nok til å vinne kampen, men når du taper trenger du å skape flere sjanser.

– Jeg synes vi startet greit nok, men så mistet vi helt rytmen, og fant den ikke tilbake. Vi prøvde å tvinge frem en scoring. Det er ikke noe mer å si. Under omstendighetene, Leicester spilte for bare to dager siden, så fortjente de det virkelig.

Leicester hadde ett skudd på mål

– Du kunne se det komme. De hadde ett skudd på mål. De hadde ikke mange sjanser. Vi skulle ha forsvart oss bedre. Vi gjør normalt det, og det er vanskelig å forklare hvorfor vi ikke gjorde det i kveld.

– Avstanden opp til City er stor. For øyeblikket er det ikke et problem jeg tenker på. Dersom vi spiller vår normale fotball, Liverpool-fotball, har vi en sjanse til å vinne flere fotballkamper.

– Et tap er et tap. Vi må lære av det, og det vil vi gjøre. Det første vi kan lære er å aldri gjøre det slik som dette igjen. Vi mistet rytmen, og var ikke rolige nok til å få den tilbake. Det var vår egen feil.

– Det var så mange som leverte under pari at jeg har ikke noen forklaring på det. 

– Leicester fortjente seieren. De kjempet virkelig for den ute på banen. Vi hadde et straffespark, og vi hadde store sjanser, og tok ikke vare på dem. Derfor holdt Leicester seg inne i kampen.

Forklarer byttet av Fabinho

– Fabinho har fire gule kort, og han skulle hatt et til i første omgang. Det var ikke hans beste kamp, så vi følte vi måtte gjøre en endring. Vi ønsket å sette inn Naby, som er i god form. Vi forandret systemet. 

– Vi hadde tre headinger i de siste ti minuttene. Vi klarer som regel å utnytte dødballene våre, men gjorde det ikke denne gangen. Det var bare en av de dagene. Det er vanskelig å forklare. Du må bare akseptere det, og lære av det, og ta det derfra.

– Dersom jeg ser kampen om igjen, vil jeg kanskje se at vi bare var uheldige. Men jeg er ikke sikker på at det vil være min analyse. Jeg likte ikke måten vi spilte på, for å være ærlig. Vi spilte en veldig merkelig kamp. Vi hadde sjanser. De hadde ett skudd på mål, og det er greit.

– Men vi gjorde ikke nok til å slå Leicester, så de fortjente seieren.