Klopp avslører hvorfor Keita må bli hjemme

Naby Keita har trent for fullt de to siste dagene.

15. feb 2021 kl 18.38Einar Kvande

Naby Keita er endelig tilbake i full trening igjen, men han er likevel ikke aktuell for tirsdagens kamp mot RB Leipzig i Budapest.

Midtbanespilleren har ikke spilt kamp siden Liverpools storseier over Crystal Palace den 19. desember, men kjørte søndag den første fulle treningsøkten siden han fikk hamstringskaden som har holdt ham ute av spill i nesten to måneder.

Jürgen Klopp avslørte under sin pressekonferanse i dag at han ikke har noen planer om å ta afrikaneren med til Champions League-kampen mot RB Leipzig i Budapest tirsdag. Isteden skal Keita fortsette treningsarbeidet på Merseyside, for å komme skikkelig i form igjen.

– Naby er ikke lenger skadet, men han er ikke i form til spille kamp ennå, sa Liverpool-manageren mandag.

– Han trente i går, men har ikke trent nok til å spille kamp ennå. 

– Vi vil være borte i to dager, og han vil være hjemme og trene. Det er bedre enn at han flyr til Budapest sammen med oss. Naby hadde selvsagt likt å være med oss til Ungarn, siden vi skal spille mot Leipzig.

Utelukker ikke Milner og Fabinho

Verken James Milner (hamstring) eller Fabinho (muskelskade) trente i dag, men ifølge Liverpools offisielle nettside skal de sjekkes av klubbens leger igjen før det tas en endelig avgjørelse i forhold til kampen mot Leipzig. 

Ben Davies, Divock Origi og Caoimhin Kelleher deltok alle på mandagens trening, etter at trioen var uaktuelle mot Leicester på grunn av skader.

Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip er som kjent langtidsskadet, og Diogo Jota er heller ikke klar for å trene med laget igjen ennå.

Holder Liverpool som favoritter

Leipzig må klare seg uten sin svenske angriper Emil Forsberg, som vil gå glipp av den første kampen mot Liverpool på grunn av en kneskade. Semifinalisten fra fjorårets Champions League-turnering vil også være uten Konrad Laimer (ankelskade) og Dominik Szoboszlai (lyskeskade), men har Benjamin Henrichs tilbake. 

– Dessverre er ikke Emil Forsberg helt klar ennå. Han kjenner fortsatt smerter når han foretar retningsforandringer, fortalte Leipzig-trener Julian Nagelsmann til pressen.

– Det ser bra ut med Benjamin Henrichs. Han vil være på flyet til Ungarn.

– Vi er i god form, og har vunnet våre fire siste kamper. Dersom Liverpool har en god dag vil de likevel være favoritter, men vi har vist at vi kan holde følge med de beste lagene i Europa, la Nagelsmann til.

RB Leipzig stilte mdd dette laget da de slo Augsburg 2-1 på fredag: Gulacsi, Orban, Halstenberg, Klostermann, Olmo, Kampl, Mukiele, Haidara, Angelino, Poulsen, Nkunku.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]