– Liverpool er fortsatt et av de beste lagene jeg har sett i hele mitt liv

Pep Guardiola utelukker ikke at det samme kan skje med hans Manchester City.

10. feb 2021 kl 09.15Arild Skjæveland

Oddsen på at Manchester City vinner ligamesterskapet er nå veldig lav, og Pep Guardiolas lag er enorme favoritter etter at de slo Liverpool 4-1 på Anfield i helgen.

City har nå vunnet 10 strake kamper i Premier League, og har med det en stabilitet og seiersrekke ingen andre klubber har vært i nærheten av denne sesongen. I kveld skal City møte Swansea i FA-cupen. Før den kampen snakket Guardiola om Liverpool, og brukte de helrøde som eksempel på hvor raskt det kan snu.

– Liverpool er fortsatt et av de beste lagene jeg har sett i hele mitt liv, og de klarte å ha en utrolig rekke med 68 hjemmekamper ubeseiret. De kjørte over lag, vant med stor margin, og vant i siste minutt – i tre år på rad uten et eneste tap. Så plutselig, og du vet ikke hvorfor, tre strake tap, sier Guardiola til Manchester Evening News

– Tror du det er noe som ikke kan skje med oss? Så klart det kan skje. Det kan skje på én uke, og du kan tape tre eller fire kamper umiddelbart etter å ha vært ubeseiret, sier City-manageren.

Går ikke med på at det er avgjort

City har en luke på fem poeng ned til Manchester United, sju til Leicester City, og ti til Liverpool. De lyseblå har også en kamp til gode på alle sine konkurrenter.

– Dersom noe slikt skjer, så tenker vi på noe som ikke vil skje eller har blitt skrevet, fordi alle de fine ordene har kommet fordi vi vinner kamper. Vi er fortsatt det samme laget som var vi var tidligere.

Selv om pressen mener ligagullet allerede kan deles ut, er ikke det noe han vil si seg enig i.

– For to-tre måneder siden var vi ute av alt. Vi hadde ingen sjanse til å bli mestere, eller kvalifisere oss til Champions League, og nå er vi her. Vi er klare, så kanskje vi ikke trenger å spille flere kamper i Premier League fordi vi allerede er mestere. Jeg forstår ikke hvorfor vi må spille mot Tottenham, og etter det mot Everton, for vi er allerede mestere, sier spanjolen ironisk.

– Ting forandrer seg mye. Jeg forstår hvorfor folk snakker om at vi kan vinne, fordi vi vinner kamper. Da vi ikke vant kamper, var vi ikke mestere – men den beste måten å unngå disse unormale diskusjonene, er å tenke på den neste kampen, prøve å vinne den, og fortsette med å det vitende om at vi kan tape i morgen, dagen etter, og dagen etter det. Ingenting er for evig, og ingenting er perfekt. Bare fordi vi har vunnet tidligere betyr ikke at vi vil vinne i fremtiden, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]