– Liverpool er i konstant kontakt med meg, men det er ikke ideelt å være utlånt

Liverpool-keeper Kamil Grabara bruker ikke energi på å spekulere i sin egen fotballfremtid.

28. feb 2021 kl 18.16Einar Kvande

Liverpool-målvakt Kamil Grabara har vært lånt ut til andre klubber de to siste sesongene, og polakken innrømmer at hans egen situasjon ikke er ideell. 

22-åringen kom til Liverpool i 2016, og har vært utlånt siden 2019. Først til Huddersfield Town, deretter til AGF Aarhus i den danske superligaen.

– Hvordan det føles å være utlånt, og hva det innebærer? Selvsagt er det ikke ideelt, sier polakken til danske Tipsbladet.

– Men om Liverpool ikke hadde hentet meg til klubben da jeg var 17 år gammel ville jeg neppe ha utviklet meg som keeper på den måten jeg har gjort. Jeg ville ikke ha vært den samme keeperen som jeg er i dag.

– Det er alltid fordeler og bakdeler med alt. Jeg har spilt mye sjakk, og min sjakklærer sa at du gir alltid noe bort når du tar noe. Så ting er sjelden svart/hvitt.

Usikker fremtid i Liverpool

Polakkens fremtid i Liverpool virker usikker, da Anfield-klubben har mange unge keepere i sine rekker, inkludert 17 år gamle Marcelo Pitaluga.

– Jeg er i konstant kontakt med folk fra Liverpool, forteller Grabara.

– De ser kampene mine, og alle høydepunktene. De er også interesserte i treningene, og følger med meg. Det er ganske normalt.

– Dersom jeg begynner å tenke på hvor jeg skal spille neste sesong nå, vil det gå dramatisk ut over mine prestasjoner. Det er noe jeg har sluttet helt å spekulere på, og det fungerer bra for meg.

– Jeg kan sette meg mål, og tenke på hva jeg ønsker oppnå, men jeg har fullt fokus på det jeg driver med nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]