Liverpool har rast på tabellen, men har fortsatt Premier Leagues toppscorer

Jürgen Klopp mener at Mohamed Salah stadig utvikler seg som fotballspiller.

28. feb 2021 kl 13.03Einar Kvande

Mohamed Salah har allerede gjort 24 mål for Liverpool denne sesongen, og har nok en gang vist seg som en av Anfield-klubbens viktigste og mest verdifulle spillere. 17 av scoringene har kommet i Premier League, noe som gjør ham til divisjonens toppscorer, med to mål mer enn Manchester Uniteds Bruno Fernandes og fire mål mer enn kvartetten Patrick Bamford, Dominic Calvert-Lewin, Harry Kane og Son-Heung-Min.

I desember ble Liverpool-spissen kraftig linket til de spanske storklubbene Barcelona og Real Madrid, men Jürgen Klopp håper han kan få beholde sin fremste målscorer på Anfield i flere år fremover.

– Jeg liker å rose mine egne spillere, men spesielt i Mo sitt tilfelle føles det litt merkelig at jeg må gjøre det, for tallene hans taler for seg selv, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Mo er ikke bare en målscorer. Han har utviklet seg som fotballspiller også. Han er en veldig, veldig viktig spiller for oss, og forhåpentligvis vil han være det i lang tid fremover.

Må snu en negativ trend

Liverpool reiser til Sheffield i dag, etter å ha vunnet bare to av sine ni ligakamper dette kalenderåret. Dermed har de rast ned fra toppen av Premier League-tabellen, og helt ned på sjetteplass. 

– Vi befinner oss ikke i samme situasjon som forrige sesong, og vi har ikke de samme tankene heller. Men jeg forsøker å vise gruppen positive ting, for jeg ønsker at spillerne skal beholde selvtilliten, for resultatene den siste tiden vil ikke gi dem selvtillit, det er åpenbart.

– Så hvor går vi herfra? Jeg må fortelle dem hva de gjør bra i kampene, det er klart. Så lenge vi kan holde spillerne våre på banen, kan vi spille god fotball. Vi må spille fotball som kan gi oss sukses, det vet jeg. Vi kan spille mye bedre enn vi har gjort, og vi kan ta mye bedre avgjørelser enn vi har gjort. Det har jeg allerede fortalt dem. Situasjonen er selvsagt helt annerledes enn den var i fjor. 

– Så lenge laget mitt viser meg at de virkelig, virkelig ønsker å vinne, og de virkelig kjemper for dette, kan vi forandre situasjonen. Jeg er helt og holdent på deres side, for da kan vi endre på resten. Det skjer kanskje ikke innenfor de tidsrammene som resten av verden ønsker, men vi kan forandre dette, og det er hva vi skal forsøke å gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]