Møter det gjerrigste laget i ligaen, og må score for å unngå historisk måltørke

Liverpool har aldri tidligere spilt fire hjemmekamper på rad i ligaen uten å score.

7. feb 2021 kl 14.17Einar Kvande

I januar spilte vanligvis målkåte Liverpool fire kamper uten å score, og de har ikke scoret i noen av sine tre siste hjemmekamper i Premier League. På Anfield har de røde nå spilt 348 minutter med fotball uten nettkjenning.

Skal de unngå fire hjemmekamper på rad i ligaen uten scoring for første gang i klubbens historie, må de finne veien til nettmaskene mot Premier Leagues gjerrigste forsvar. Manchester City har bare sluppet inn 13 mål denne sesongen. Det er klart færrest baklengsmål av alle lagene i Premier League.

– Vi har skapt målsjanser nå også, men vi har ikke scoret mål når vi har kommet i disse posisjonene. Om vi kan komme i disse posisjonene enda oftere? Det kan vi 100 prosent sikkert. Vi føler ikke vi gjør alt som står i vår makt, og at ting bare ikke går vår vei. Vi drømmer ikke, og driver ikke med ønsketenkning. Alt handler om å jobbe, og det er hva vi gjør, sier Jürgen Klopp til Sky Sports om hva som er hans løsning på scoringsproblemene.

– Om jeg er bekymret? Det er normalt å være det selvsagt. Dette er ting vi må jobbe med på trening. Vi jobber med ulike ting for å få spillerne i scoringsposisjon. Det har vi alltid gjort, og det vil vi fortsette med. Det er også åpenbart at vi må forandre tilnærming av og til, alt etter hvem vi møter. Det handler om å ta de riktige avgjørelsene, fortsetter Liverpool-manageren.

Klopp fokuserer kun på å ta de tre poengene mot City.

– Du kan kun vinne ligaen om du nyter å spille fotball. Det handler ikke bare om å oppnå resultater. Det er mye du må kjempe for. I helgen handler det først og fremst om tre poeng. Tar vi ikke tre poeng ofte nok, har du ikke en sjanse til å vinne ligaen. Ingen vet hva situasjonen vl være mot slutten av april og i slutten av mai. Derfor tenker vi ikke på dette nå. Dersom ingen spurte oss, ville vi aldri ha nevnt det.

– Spillerne mine er ikke dumme. De vet de ikke har noen garantier for å bli mestere. Min jobb er å lede dem steg for steg, og det har fungert ganske bra så langt. For to år siden ønsket vi å bli mestere, fordi vi var så nære, og når du er nære, så ønsker du det av hele ditt hjerte. Når du ikke er nær nok, må du komme nærmere, og det er situasjonen vi er i nå.

– Det første vi måtte sørge for å gjøre også forrige sesong var å kvalifisere oss for Champions League. Dette er en veldig sterk liga, så mange lag har det som mål. Det gjør det både vanskelig og viktig. Du kan planlegge annerledes for påfølgende år når du har pengene fra Champions League. Det kan forandre alt. Slik har vi alltid sett dette, og slik ser vi det nå også.

Har ikke opplevd maken til skadeproblemer

Det er ikke tvil om at skadene på nøkkelspillere som Virgil van Dijk og Joe Gomez har preget Liverpools resultater denne sesongen, og nå er også den tredje seniorstopperen, Joel Matip, ute for resten av sesongen.

– Jeg tror ikke jeg har opplevd maken til denne sesongen når det gjelder skader. Ikke en eneste dag har vi hatt våre tre midtstoppere skadefrie samtidig. Det kan selvsagt skje, og er grunnen til at vi har en stor tropp, men vi mistet to av dem veldig tidlig i sesongen, og den tredje har vært inn og ut med skader, og nå er også han ute for resten av sesongen. På toppen av dette har vi hatt en rekke andre skader også, noe som fører til en vanskelig situasjon. Det høres kanskje ut som unnskyldninger, men det er bare slik situasjonen er.

Vår situasjon er så merkelig, at det vil være en utrolig sensasjon om vi blir ligamestere.

– Vi forsøker å gi absolutt alt, men noen ganger blir gutta truffet av hammeren, når de må spille mange kamper og vi sliter med skader og slike ting. Det er situasjonen vår. Det er fortsatt det samme Liverpool-laget som i fjor, den samme klubben, bare andre omstendigheter.

– Vi skal skvise hvert poeng vi klarer ut av denne sesongen, og så får vi se hva vi får for det.

Har en god statistikk hjemme mot City

Liverpool har tapt bare en av de siste 29 hjemmekampene i ligaen mot City, og bortelaget har vunnet bare en av de siste 24 Premier League-kampene mellom klubbene. Det var da Liverpool vant 4-1 på Etihad i november 2015.

– En seier mot City nå vil gi oss en veldig god følelse, og trolig litt selvtillit. Klarer du å slå City, noe som ikke skjer for ofte, er det alltid bra. Dette er en av de tøffeste kampene du kan spille, og det blir ikke enkelt denne gangen heller. Vi må sørge for at det ikke blir enkelt for City heller. Først og fremst handler det om tre poeng, og det er nok for meg til å gi alt.

– Jeg ser frem til kampen. Manchester City er i god form. De vant for noen dager siden, mens vi tapte. Det er en forskjell, men det betyr ikke mye med tanke på denne ene kampen.

– Vi spilte to strålende kamper i London mot Tottenham og West Ham, og så var vi ikke gode nok mot Brighton. Jeg sa etter den kampen at spillerne så slitne ut, og forklarte alt vi har gjort de siste ukene. Denne gangen har vi en mer dag til å forberede oss.

– Det er ikke noe generelt problem at vi er slitne. Det handler bare om situasjonen vi er i. Dersom vi kan få litt friskhet tilbake, noe vi vil, så blir vi en vanskleigere motstander for City. Det er planen.

– Du trenger alltid flaks, og slike ting, men City virker å være de mest sannsynlige mestrene akkurat nå, selv om det er litt tidlig. Ingen vet sikkert. Mye kan skje, og mange lag har fortsatt sjansen. Vi tenker ikke på det. Hvorfor skulle vi det? Vi er i en helt annen situasjon, og må få orden på våre egne problemer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]