– Vi presset veldig bra fra start til slutt, og så farlige ut hver gang vi gikk fremover

Kaptein Jordan Henderson mener den solide prestasjonen mot RB Leipzig i Budapest var et langt steg i riktig retning.

16. feb 2021 kl 23.30Einar Kvande

To scoringer av Mohamed Salah og Sadio Mané etter gavepakker av Leipzig-forsvaret, uten at tyskerne klarte å kvittere, har gitt Liverpool et glimrende utgangspunkt foran returoppgjøret i 1/8-finalen i Champions League. Dermed kunne Liverpool-kaptein Jordan Henderson smile fra øre til øre etter matchen i Budapest.

– Dette var en viktig kamp for oss. En tøff kamp, men vi er veldig godt fornøyd. Det ble en fin kveld, hvor vi leverte en god prestasjon, slo Hendo fast til BT Sport etter kampen på Puskas Arena. 

– Vi presset veldig bra fra start til slutt, og så farlige ut hver gang vi gikk fremover. Dette er en prestasjon vi er fornøyd med. Det var en flott seier, men det skal spilles en returkamp også, minnet Liverpool-kapteinen om.

– Vi holdt deg gående, og prøvde og prøvde helt til vi fikk mål. Vi må være fornøyd med resultatet, men jobben er bare halvgjort.

Trekker frem målscorerne

Det var storscorerne Salah og Mané som gjorde målene for Liverpool. Dette var Salahs 24. mål for Liverpool i Europa mens Mané nå er oppe i 20. Dermed er begge i godt selskap inne på listen over de fem beste målscorerne for Liverpool i Europa gjennom tidene, sammen med Steven Gerrard, Michael Owen og Ian Rush. 

– Mo og Sadio var livlige gjennom hele kampen. Vi måtte bare stå på og kjempe. Hver eneste kamp tar vi ett steg om gangen. Vi må fortsette å prestere på dette nivået. Klarer vi det, vil vi få de resultatene vi ønsker oss.

– Jeg synes vi forsvarte oss ganske godt som lag. Guttene på topp presset veldig bra, og vi presset også veldig bra som lag.

– Men dette er bare ett godt resultat. Ja, vi er glade for det, men nå har vi derbyet å tenke på. Vi må komme til hektene igjen, og gi alt i den kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]