Får råd og støtte fra forbildet

Ozan Kabak har fått mye hjelp fra Virgil van Dijk i starten av Liverpool-karrieren.

3. mar 2021 kl 23.33Jens Bessesen

– Jeg har møtt ham. Han er en veldig hyggelig person, helt topp - akkurat som talentet hans. Han har gitt meg mye hjelp og tips om fotball. Nå er han i opptrening, men jeg håper han er tilbake snart og kan hjelpe oss på banen også, sier Ozan Kabak til Premier League, gjengitt av liverpoolfc.com.

20-åringen har blitt kastet rett til ulvene i sin nye klubb og har fått bryne seg på tøffe kamper i Champions League og Premier League. Kabak har fått tips av sin læremester til hvordan spille stopper i Liverpool. 

– Han har gitt meg råd om hvordan Liverpool spiller forsvar og står med en høy linje, så jeg har fått noen tips, sier Kabak og legger til at han håper å få spille ved siden av forsvarssjefen snart. 

– Han har så mye erfaring og hans råd er veldig verdifulle for meg, sier han og legger til at han har fått en god tone med alle sine nye lagkamerater.

Vil være med videre

Kabak har også rukket å få et godt forhold med Jürgen Klopp.

– Jeg trenger ikke si hvor bra han er som mann og manager. Alle kjenner ham. Han er veldig hyggelig og har gitt meg mye selvtillit. Jeg gjør alt for å gjør ham stolt, sier tyrkeren som er på lån fra Schalke.

Torsdag får han en ny mulighet til å imponere når Chelsea kommer på besøk. 

– Det er en veldig stor kamp for oss. Vi har slitt i det siste, men klarte å vinne forrige kamp. Chelsea er i god form, men vi er Liverpool og vil gi alt for å vinne, sier han. 

Kabaks overgang er fortsatt ikke gjort permanent, men unggutten er tydelig klar for å ta fatt på fremtiden med Liverpool. Han snakker om hvor viktig det er å komme seg inn i Champions League neste sesong.

– Vi vil ikke sitte på tirsdagskvelder neste sesong og se Champions League på tv, vi vil spille. Så vi må vinne hver kamp og sikre en plass blant topp fire, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]