Måtte forhandle med Liverpool:Naby Keita må i karantene etter landskamp

Naby Keita unngår ikke karantene når han returnerer til England etter å ha spilt mot Mali.

18. mar 2021 kl 15.38Einar Kvande

Landslagssjef Didier Six har forklart hvordan Guinea forhandlet seg frem til en avtale med Liverpool, slik at Naby Keita får spille den første av to kvalifiseringskamper til Afrikamesterskapet senere denne måneden.

Liverpool nektet å frigi Keita til spill i rødlistede Namibia, men gikk med på at midtbanespilleren kunne spille den første av Guineas to kamper. En kamp mot Mali som spilles i Keitas hjemby Conakry den 24. mars.

Tiden blir knapp til Arsenal-kampen

Hadde Keita spilt i Namibia fire dager etter kampen mot Mali, ville han måtte ha sittet i karantene i ti dager ved innreise til England. Dermed hadde han gått glipp av Premier League-kampen mot Arsenal og den første kvartfinalen i Champions League.

Isteden får han nå en fotballpause i form av en karantene i sju dager etter Mali-kampen.

– Vi forhandlet med Liverpool, en av de største klubbene i verden, for å få Naby Keita frigitt til den første kampen, mot Mali den 24. mars, forteller landslagssjef Six til AFP.

– Etter kampen setter vi ham rett på flyet til England. Da vil han være tilgjengelig for trening igjen etter sju dager i karantene, legger han til.

Det betyr i så fall at Keita tidligst vil være tilbake på treningsfeltet bare et par dager før Arsenal-kampen.

– Dette var det smarteste vi kunne gjøre, og et forslag jeg også la frem for klubbene, slik at vi kunne stille med normal styrke i vår første kamp. Jeg antok at det ville bli problemer med disse kampene, og det som har skjedd er et bevis på at vi tenkte riktig. Vi måtte være diplomater, avslutter Six.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]