Liverpool FC ble ligamester i Uruguay for aller første gang

Liverpool Fútbol Club vant i natt sin første ligatittel i sin 106 år lange historie.

22. mar 2021 kl 09.02Arild Skjæveland

I 1915 ble fotballklubben Liverpool Fútbol Club stiftet i Montevideo i Uruguay. Studentene på New Paris Capuchin Fathers College ønsket å stifte en fotballklubb for å spille mot de andre institusjonene.

Det blir hevdet navnet ble valgt etter at studentene så på et kart over England, så ordet «Liverpool», og husket fra geografitimene at det var den viktigste havnen for kull, og at det sto «Liverpool» på de fleste engelske skipene som var innom Montevideo, står det på Wikipedia. Det var flere klubber som valgte å se mot England da de skulle velge navn, og Montevideo Wanderers var deres lokale rival.

Mens Liverpool som vi kjenner spiller i rødt, spiller den uruguayanske klubben i svarte og blå drakter. Det er ingen direkte tilknytning til vårt kjære LFC – annet enn navnet – men siden det er landslagspause får vi likevel nevne det når det skjer for første gang i klubbens 106 år lange historie.

Liverpool FC spiller hjemmekampene sine på Estadio Belvedere, som tar 8500 tilskuere. Det er altså langt ifra å være av de største klubbene i fotballgale Uruguay.

Første ligatittel

Det har vært to klubber som har dominert fullstendig i Uruguay siden ligaen ble satt opp for 121 år siden. CURCC/Penarol har vunnet 50 ligamesterskap, og Nacional har vunnet 47.

Luis Suarez spilte som kjent for Nacional i 2005/06, før han dro videre til Europa. Suarez scoret forøvrig søndag sitt 500. mål i karrieren. 12 av dem kom for Nacional, og 82 for Liverpool. Sebastian Coates var en spiller Liverpool kjøpte direkte fra Nacional.

Søndag vant Liverpool FC sin første ligatittel, da de slo nettopp Nacional hele 4-0 på bortebane. Det gjenstår to serierunder, men ingen kan ta dem igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]