Livet etter landskamper har ikke vært så verst for Klopp

Jürgen Klopp har aldri vært noen stor fan av landskampuker, men Liverpool har overraskende få tap i ligakampene som har vært spilt umiddelbart etter slike perioder.

18. mar 2021 kl 09.35Einar Kvande

Ukene med landskamper er ikke popullære blant fans og managere av Premier League-klubber, som frykter at spillerne deres skal komme hjem fra landslagsoppdrag skadet eller syke.

Etter to strake seiere for bare andre gang dette året passet det lange avbrekket som Liverpool-spillerne får nå ekstra dårlig, mener mange. Faktum er imidlertid at Liverpool slett ikke har gjort det så verst umiddelbart etter landskamp-perioder under Jürgen Klopps ledelse.

Det har vært 21 landskamp-perioder siden Jürgen Klopp ble manager, og Liverpool har faktisk bare tapt en av ligakampene som har vært spilt umiddelbart etter en uke med landskamper, skriver Liverpool Echo

Det tapet kom mot Pep Guardiolas Manchester City tidlig i 2017/18-sesongen. Men at Liverpool tapte hele 5-0 den dagen må først og fremst forklares med at Sadio Mané ble utvist i første omgang, heller en landskampene i forkant av matchen.

Liverpool slo forøvrig City 4-1 på Etihad i 2015, umiddelbart etter en periode med landskamper.

Klopps første kamp som Liverpool-manager, borte mot Tottenham Hotspur i 2015, kom etter en periode med landskamper. De røde har forresten møtt Spurs fire ganger rett etter landskamper under Klopps ledelse. Det ble 0-0 på White Hart Lane i Klopps debut som Liverpool-manager, 1-1 i det omvendte oppgjøret i 2016, mens Liverpool vant 2-1 både på Wembley og på hjemmebane i 2018/19.

Liverpool har møtt Manchester United tre ganger umiddelbart etter landskamper. Det har endt med to målløse oppgjør på Anfield og 1-1 på Old Trafford forrige sesong.

GRISETAKLING: Lokaloppgjøret mot Everton i oktober, hvor Virgil van Dijk ble vingeklippet av Jordan Pickford, kom rett etter en landskampuke.

GRISETAKLING: Lokaloppgjøret mot Everton i oktober, hvor Virgil van Dijk ble vingeklippet av Jordan Pickford, kom rett etter en landskampuke.

To lokaloppgjør

Klopps mannskap har dermed møtt topp seks-rivaler hele ni ganger umiddelbart etter landskamper, og i tillegg har det vært spilt to lokaloppgjør mot Everton etter uker med landskamper i tyskerens tid på Anfield. Den siste av disse var høstens lokaloppgjør på Goodison, som endte 2-2. Kampen huskes bedre for sjokktaklingene som Virgil van Dijk og Thiago Alcantara ble utsatt for, og som førte til langtidsskader for begge spillerne. Aller verst gikk det ut over Van Dijk, som er ute for sesongen. Den andre kampen mot Everton var hjemme på Anfield, og ble vunnet.

Det som kanskje irriterer Klopp mest er når Liverpool får tidlige avspark på lørdager umiddelbart etter landskamper. Det har faktisk skjedd etter hele seks av de siste 14 landskamp-periodene, inkludert det nevnte Goodison-derbyet.

Etter den kommende landskamp-bolken får faktisk Liverpool en ekstra dag med hvile, da de røde først møter Arsenal på Emirates søndag 4. april.

Liverpool har under Klopps ledelse slått Leicester hjemme to ganger etter landskamper. De har slått Crystal Palace både hjemme og borte, vunnet hjemme og spilt uavgjort borte mot Southampton, mens Leeds og Newcastle er blitt slått på Anfield. Liverpool vant også bortekamper mot Huddersfield Town og Watford etter landskamper i 2018/19.

De 21 Premier League-kampene som er blitt spilt umiddelbart etter landskamper etter at Klopp kom til Anfield-klubben har dermed gitt 13 seiere, sju poengdelinger og ett tap. De røde har dermed plukket 46 av 63 mulige poeng.

Livet umiddelbart etter landskamper har faktisk ikke vært så verst for Jürgen Klopp og Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]