«Med den beste spilleren i vårt kjære lands historie»

Sadio Mané har nok høyere tanker om El-Hadji Diouf, enn det Liverpool-supportere har.

25. mar 2021 kl 13.33Arild Skjæveland

Sadio Mané er på landslagssamling, og skal spille borte mot Kongo på fredag. Mané testet positivt for Covid-19 i oktober, og mistet landslagssamlingen den måneden.

På onsdagens trening fikk laget besøk av en annen tidligere Liverpool-spiller – nemlig El-Hadji Diouf. 

Sommeren 2002 valgte Gerard Houllier å gå for Diouf fra Lens heller enn å gjøre låneavtalen for Nicolas Anelka permanent – men det var lite av det senegaleseren viste i den røde drakten som tydet på at det var riktig valg.

Han ble en stor flopp i Liverpool, og scoret kun seks mål på 80 kamper for de røde mellom 2002 og 2004. Det er ikke bare de svake prestasjonene som har gjort at han er dårlig likt blant Liverpool-supportere. Det var flere kontroversielle hendelser mens han fortsatt var Liverpool-spiller, og i ettertid har han slengt ut mot både Steven Gerrard og Jamie Carragher.

Men i hjemlandet Senegal har han en stor stjerne. Han har 24 mål på 70 kamper for landslaget, og var helt sentral da laget gikk til kvartfinalen i VM 2002.

«Med den beste spilleren i vårt kjære lands historie»

På bildene Mané har lagt ut, skriver han: «Med den beste spilleren i vårt kjære lands historie».

Det er nok en tittel flere ville gitt til Mané enn Diouf. I alle fall gjelder det Liverpool-supportere.

I dokumentaren «Sadio Mane: Made in Senegal», som ligger ute på Rakuten TV, snakker Liverpool-spilleren om sine forbilder da han vokste opp. Ronaldinho og Diouf var hans to store forbilder, som inspirerte ham til å spille fotball.

28-åringen vil spille sin 72. landskamp på fredag, og har scoret 21 mål med flagget på brystet.

For Liverpool har han 93 mål og 33 målgivende på 207 kamper siden overgangen fra Southampton for snart fem år siden. Han har vært med på å vinne Premier League, Champions League, Supercupen og VM for klubblag. Han har blitt toppscorer i Premier League, og i 2019 ble han kåret til årets spiller i Afrika.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]