Spisstalentet må gjennom samme operasjon som Virgil van Dijk

Layton Stewart tilbrakte store deler av tirsdagen i London, hvor han fikk korsbåndskaden vurdert av en knespesialist.

20. mar 2021 kl 20.01Einar Kvande

Layton Stewart fikk avrevet fremre korsbånd i høyre kne da Liverpool U23 spilte uavgjort mot West Ham forrige helg. Tirsdag var han i London for å få skaden vurdert av en spesialist.

Konklusjonen blir antagelig at Stewart må gjennom en operasjonen senere denne måneden, når hevelsen i kneet har gått ned.

Operasjonen vil trolig bli utført av den samme kirurgen som opererte Virgil van Dijk og Joe Gomez i fjor.

Stewart vil deretter gå i gang med en lang rehabiliteringsprosess ved AXA Training Centre, hvor blant annet hydroterapi står på programmet. 

Der vil 18-åringen også se hvordan Van Dijk og Gomez jobber seg tilbake fra lignende alvorlige kneskader. Liverpool har ifølge The Athletic ikke satt noe tidsskjema på rehabiliteringen til den unge spissen, men det kan fort gå et helt år før han spiller kamp igjen.

– Jeg fikk en skade i høyre kne, et avrevet fremre korsbånd, og må gjennom en operasjon. Det er tungt å svelge, men nå skal jeg ta tiden til hjelp og fokusere på rehabilteringen, og å komme tilbake og spille så raskt som mulig. Det blir en lang vei med rehabiltering, men jeg skal tilbake, skriver Stewart på Instagram.

Ble forfremmet til U23-laget før jul

Stewart er en av de mest lovende akademispillerne i Liverpool. Han har gjort 15 mål på 10 kamper i U18 Premier League denne sesongen, og ble nylig forfremmet til U23-troppen hvor han allerede har scoret to mål for U23-laget.

– Layton er en flott ung mann. Alle i staben og alle spillerne ved akademiet liker ham, sier U18-manager Marc Bridge-Wilkinson.

– Layton ble forfremmet til U23-troppen før jul. Han har jobbet hardt på treningsfeltet, så dette er et tilbakeslag for ham. Han er en fantastisk gutt, med en fantastisk personlighet, og han vil få all den støtten han trenger i klubben. Han vil jobbe så hardt som han kan for å komme tilbake, men vi setter ikke noe tidsskjema på dette. Vi vil gi ham all den støtten han trenger, forsikret U23-manager Barry Lewtas i et intervju med Liverpoolfc.com tidligere denne uken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]