Lover Minamino mer spilletid

Japaneren har kun spilt seks kamper siden han dro på lån tidlig i februar.

30. apr 2021 kl 13.27Arild Skjæveland

Takumi Minamino ble sendt til Southampton for å få spilletid. Etter en lovende start, med scoringer mot Newcastle og Chelsea, har det ikke gått helt etter planen. 26-åringen har vært på benken i fire av de fem siste kampene.

Totalt har han spilt 413 av 990 mulige minutter så langt, og kun i én av kampene var han utilgjengelig på grunn av skade. Southampton har kun vunnet to av tolv kamper siden januar, og har på den tiden hele ni tap. Nå er Danny Ings skadet igjen, og manager Ralph Hasenhüttl har snakket om Minamino foran de seks siste serierundene.

– Vi har snakket sammen denne uken, og noen her i klubben vår tok en kikk på ham. Vi diskuterte posisjonen hans og utviklingen, og de var absolutt ikke misfornøyd, sier Southampton-manageren til Hampshire Live.

Mer spilletid fremover

Southampton har ikke opsjon på kjøp etter at låneavtalen er ferdig, og planen er at han skal returnere til Liverpool for pre-season inn mot neste sesong.

– Han har hatt mye tid til å spille så langt, men har ikke spilt så mye i de to siste kampene. Jeg er sikker på at han i de seks siste kampene vil få sjanser til å spille, sier Hasenhüttl.

– Han trener bra, og er en god del av laget. Han er en profesjonell spiller med god mentalitet og karakter.

– Jeg er sikker på at han vil spille flere minutter før sesongen er over, og så får vi se hva vi gjør. Forhåpentligvis kan vi bruke ham i en posisjon der han får vist kvalitetene sine. Alle vet at han har kvaliteter i og rundt boksen, sier han.

Liverpool vil håpe på hjelp fra Minamino i kveld. Da spiller Southampton hjemme mot Leicester City. Den kampen har avspark kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.