Ny regel skal forhindre at det skjer igjen

Premier League tar grep for å forhindre nye utbryterforsøk.

22. apr 2021 kl 19.17Einar Kvande

The Times melder at Premier League kommer til å forandre regelverket sitt for å forhindre flere utbryterforsøk fra ligaen i fremtiden. Den nye regelelen vil føre til at klubber som velger å slutte seg til en europeisk superliga i fremtiden umiddelbart vil bli kastet ut av Premier League.

Premier League-sjef Richard Masters samarbeider nå med det engelske fotballforbundet for å komme opp med et vanntett regelverk som fører til en umiddelbar ekskludering av klubber som velger å bryte ut av Premier League.

– Dermed blir man en gang for alle kvitt trusselen om at engelske klubber slutter seg til en europeisk superliga, sier en kilde med kjennskap til dette arbeidet.

I det eksisterende regelverket til Premier League er det en liste med andre turneringer som medlemsklubbene har lov til å spille i, men den nye regelen vil få slutt på alle tvilstilfeller forbundet med nye turneringer utenfor den eksisterende fotballstrukturen.

Den nye regelen vil trolig svart på hvitt slå fast at en klubb som slutter seg til en utbryterliga umiddelbart vil bli kastet ut av Premier League.