Vi fulgte Chelsea og Leicesters kamperBåde Chelsea og Leicester gikk på tap i sesongavslutningen

Dersom Liverpool gjør jobben hjemme mot Crystal Palace er topp fire-plassen etter alle solemerker sikret - hvis ikke blir situasjonen i Leicester og Chelseas kamper avgjørende. Vi følger kampene i denne saken.

23. mai 2021 kl 16.37Jens Hapnes Rege

Slik endte topp fire-kampen:

3, Liverpool 69 (+26)

4, Chelsea 67 (+22)

5, Leicester 66 (+19)

Med Leicester og Liverpool på 66 poeng og Chelsea på 67 poeng før sesongens siste serierunde lå alt til rette for spenning til siste fløyteblås i 2020/21-sesongen, og det så lenge ut til å bli slik.

Mens Liverpool slet med å trenge gjennom et kompakt Crystal Palace-lag tok det bare 15 minutter før Jamie Vardy sendte Leicester i føringen mot Tottenham, og med det sendte Klopps menn ned på 5. plass på tabellen.

Etter 36 minutter tok imidlertid Sadio Mane ansvar for et presset Liverpool, og sendte Klopps menn opp på 3. plass på tabellen. Etter det ble det bare mer og mer komfortabelt for rødtrøyene.

Aston Villa og Spurs med hjelpende hender, som Liverpool til slutt ikke behøvde

Aston Villa tok overraskende ledelsen mot Chelsea før pause, og la på til 2-0 like etter pause. Chelsea klarte aldri å komme tilbake selv med en tidlig redusering, men fikk en hjelpende hånd av Tottenham i kampen om Champions League.

Etter hvert snudde Tottenham underlege til ledelse mot Leicester, og Ryan Masons venn vant til slutt komfortabelt på King Power Stadium.

Til syvende og sist ble dette ganske komfortabelt for Klopp og Liverpool, som nå skal spille Champions League også neste sesong. Det er ikke mange som ikke hadde tatt det utfallet tidligere i vår.

KNUSTE DRØMMEN: Bale sendte Leicester ned på femte plass.

Vi fulgte utviklingen direkte:

15 minutter: Jamie Vardy felles i straffefeltet, og setter straffesparket kontant i nettmaskene selv. Leicester passerer Liverpool på tabellen.

30 minutter: Chelsea sliter med å bryte ned Aston Villa, som ikke gir bort noen ting gratis selv om de har lite å spille for i øyeblikket.

36 minutter: Liverpool tar ledelsen mot Crystal Palace, og inntar med det tredjeplassen i Premier League.

40 minutter: Harry Kane utligner Leicesters ledelse på King Power Stadium, og sender blåtrøyene ned på femte plass.

43 minutter: Aston Villa tar ledelsen mot Chelsea! Tuchels menn er fortsatt inne på en topp fire-plass med bedre målforskjell enn Leicester.

PAUSE: Aston Villa leder mot Chelsea, mens det står likt mellom Leicester og Tottenham. Liverpool er i føringen på Anfield.

Etter halvspilt siste serierunde er det Liverpool og Chelsea som har grepet om Champions League-plassene.

52 minutter: Leicester tildeles et uforståelig straffespark, og Vardy plasserer den i nettmaskene. Liverpool og Leicester innehar Champions League-plassene i skrivende stund.

52 minutter: Aston Villa legger på til 2-0 på Villa Park! Selv med ett poeng vil Liverpool være forbi London-laget.

69 minutter: Chelsea reduserer på Villa Park. Scorer de ett til må Liverpool beholde ledelsen mot Crystal Palace for å sikre topp fire-plass.

74 minutter: Tottenham har utlignet på King Power Stadium etter et selvmål av Kasper Schmeichel.

75 minutter: Sadio Mane legger på til 2-0 for Liverpool. Nå skal mye gå galt for at Klopps menn ikke spiller Champions League-fotball neste sesong.

86 minutter: Gareth Bale sender Tottenham i føringen mot Leicester. «The Foxes» ser ut til å miste Champions League-plassen på målstreken nok en sesong.

90 minutter: Bale kontrer inn enda et mål på King Power Stadium, og sementerer Leicesters skjebne.

FULL TID: Aston Villa 2-1 Chelsea, Leicester 2-3 Tottenham - hverken Leicester eller Chelsea gjorde jobben på sesongens siste dag, og dermed ble dette overraskende komfortabelt for Liverpools del. Klopps mannskap ender på 3. plass i Premier League sesongen 2020/21.