Superbytte sendte Liverpool til finalen

Matchvinneren hadde bare vært på banen i 103 sekunder.

12. mai 2021 kl 20.59Einar Kvande

Da Ipswich tok ledelsen på overtid av overtiden i første omgang, så det mørkt ut for Liverpool i semifinalen i FA Youth Cup.

Scoringen kom  etter en tabbe av Liverpool-keeper Davies. Det var ingen mållinjeteknologi i denne kampen, og det er tvilsomt om ballen var over streken før Davies fikk en hånd på den. Og var den ikke det, burde scoringen ha vært annullert for angrep på keeper.

Liverpool kom på banen etter pause som et helt nytt og mye mer målbevisst lag, og det var derfor fortjent at Mateusz Musialowski satte inn utligningsmålet etter en drøy time. Den unge polakkens avslutning gikk via en Ipswich-forsvarer og inn i nettmaskene.

79 minutter ut i kampen ble Musialowski byttet ut til fordel for Melkamu Frauendorf, og tyskeren brukte bare 103 sekunder på å bli matchvinner. Han dro opp et flott angrep, som han selv avsluttet med å sette ballen i mål, etter at lærkula hadde havnet i beina hans fra Max Woltman.

Liverpool er dermed klare for finalen i FA Youth, hvor de møter enten Aston Villa eller West Bromwich. Da har de røde muligheten til å vinne turneringen for femte gang i det som blir deres åttende finale.

Dersom Villa blir finalemotstander vil juniorene møte omtrent det samme laget som Liverpools seniorer danket ut av FA-cupen da de vant 4-1 på Villa Park i januar.

Liverpools lag: Davies, Bradley, Quansah, Koumetio, Norris, Stephenson, Morton, Corness, Balagizi, Woltman, Musialowski (Frauendorf 79).

Ubenyttede reserver: Mrozek, Jonas, Wilson, Chambers, Mabaya, Bajcetic.