Flere og flere melder at Benitez er nære ved å bli Everton-manager

Ser ut til å bli den første siden 1890-tallet til å lede begge Merseyside-klubbene.

26. jun 2021 kl 21.40Jens Bessesen

Det har i to og en halv uke vært kjent at Rafa Benitez har vært i kontakt med Everton om den ledige managerjobben. Tidligere denne uken meldte medier at det så mindre sannsynlig ut at spanjolen tar over Merseyside-klubben, blant annet på grunn av de voldsomme protestene fra supporterne.

Men Dominic King i Daily Mail har hele veien hevdet at samtalene fremdeles pågår. Lørdag meldte Sky Sports at det nærmer seg enighet, og det gjør også Paul Joyce i The Times og Sam Wallace i The Telegraph - to journalister som vanligvis har mye troverdighet. 

Siste forhandlinger

Ifølge journalistene er klubb og manager nå inn i siste del av kontraktsforhandlingene. Wallace skriver at det er ventet at Benitez blir offentliggjort som manager i løpet av neste uke. 

Benitez forlot Liverpool for elleve år siden og har sien vært manager i Inter, Chelsea, Napoli, Real Madrid, Newcastle og Dalian Professional i Kina, der han sluttet i januar i år. Han bor fremdeles i Liverpool sammen med familien. 

Ifølge The Telegraph vil Benitez bli den første til å trene begge Merseyside-klubbene siden 1890-tallet. William Edward Barclay var Everton-manager i 1988, og tok over Liverpool da klubben ble grunnlagt i 1892. 

Etter at Benitez ble linket til Everton har reaksjonene vært langt krassere fra den blå delen av Liverpool. Supportere av Liverpool FC virker på generelt grunnlag å akseptere at spanjolen blir sjef for byrivalene. 

På managerjakt

Liverpools byrival har ikke klart å finne en erstatter for Carlo Ancelotti, som dro til Real Madrid etter sesongen. Everton-eier Farhad Moshiri har vært i kontakt med en rekke managere, blant andre tidligere Wolves-manager Nuno Espirito Santo og Brighton-manager Graham Potter, i tillegg til tidligere Bournemouth-manager Eddie Howe. De har også sett på sin tidligere manager Roberto Martinez, som nå er landslagstrener for Belgia.

Rafa Benitez har vært arbeidsledig siden 23. januar i år, da han ble enig med sin arbeidsgiver Dalian Professional om å avslutte arbeidsforholdet etter halvannet år i klubben.