Derfor flyttet Liverpool basen over til Tirol

Denne preseason er spesiell og krever sine grep.

26. jul 2021 kl 21.16Øystein Tronstad

Liverpools treningsleir har passert to uker, men de røde har akkurat flyttet base fra Salzburg og til Tirol.

– Det var flott å være i Saalfelden og Brandlhof fordi de leverte perfekte omstendigheter for oss. Været var utfordrende i perioder men vi kunne alltid gjennomføre treningen vår og fortsette å jobbe, fordi vi hadde ulike banemuligheter. Det fungerte ganske bra, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

I helga valgte klubben likevel å ta den to timer lange turen vestover til alpelandskapet Tirol.

– Nå er vi her, vi har hatt våre første to økter her på banen og det er også bra. Omgivelsene rundt er utrolige. Alpene, fjellene, hoppbakkene, fantastisk. Det er alt ganske vakkert å se på, men gutta er selvsagt her for å trene.

Forandring fryder i spesielle tider

Klopp forteller at da han visste hvor lenge de skulle være borte, var han klar på at han ikke ville holde seg på samme sted hele perioden.

– Det er viktig fordi du kan ikke alltid ha de samme omgivelsene når du jobber såpass intenst. Det er en utfordring for oss alle.

FOR NOEN OMGIVELSER: Blir Liverpool-spillerne slitne på trening, kan de alltids hvile blikket på naturen rundt.

FOR NOEN OMGIVELSER: Blir Liverpool-spillerne slitne på trening, kan de alltids hvile blikket på naturen rundt.

– Foreløpig har det fungert ganske greit men i situasjoner som dette, når mange mennesker er så tett på hverandre for så lenge, fordi vi er i en boble, de kan ikke gå ut og sånt, da kan det bli utfordrende. Så langt har alt vært veldig fint og jeg håper at det kan være det de neste 13 dagene også.

Forskjellene er store fra Kirkby hvor spillerne dra hjem nå og da, sover i sine egne senger, og det er sjelden at man trener to ganger om dagen.

Gamle minner

Hovedtreneren kan aldri huske å ha vært på en så lang treningsleir før. Derimot har han minner fra Tirol fra tidligere.

– Jeg hadde en treningsleir her i 1987 med Eintracht Frankfurt U21. Det husker jeg, selv om det er 33 år siden, utrolig tall! Men utenom alle andre idretter, står du på ski og ønsker å gjøre det ordentlig, da bør du komme til Østerrike.